Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Amenzi de peste 23.000 lei în cadrul unei acţiuni comune Poliţie - Jandarmerie

Poliţiştii şi jandarmii din Blaj au acordat, într-o singură zi, 108 sancţiuni în valoare de peste 23.000 lei, au constat 4 infracţiuni în flagrant, au reţinut 2 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare, în cadrul unei acţiuni comune, desfăşurate joi, 13 iulie 2017. Acţiunea a vizat menținerea unui climat de siguranță publică, descurajarea acțiunilor violente, prevenirea și combaterea fenomenului infracțional.

În cursul zilei de joi, 13 iulie, poliţiştii din Blaj, sprijiniţi de jandarmii din cadrul Secţiei de Jandarmi Blaj, au desfăşurat o acţiune pentru menținerea unui climat de siguranță publică, descurajarea acțiunilor violente, prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba.

Pe parcursul zilei, au acţionat 24 de poliţişti, care au legitimat 146 de persoane, au controlat: 180 de autoturisme, 20 de societăţi comerciale şi 3 obiective asigurate cu pază.

De asemenea, au fost constatate 4 infracţiuni în flagrant (furt de carburanți, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat) şi au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.205 lei.

Dintre abaterile contravenţionale, au fost aplicate 72 de sancţiuni la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 21 de sancţiuni la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 11 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 3 la Legea nr. 145/2014 şi una la Legea nr. 8/1996 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

Totodată, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 728 lei, astfel: 120 litri de alcool, 232 kg de legume-fructe, 20 litri de băuturi răcoritoare şi alte bunuri.

Poliţiştii din Blaj au reţinut 2 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii din Blaj îl cercetează penal pe un bărbat din municipiul Blaj care a sustras mai multe bunuri dintr-un autoturism parcat în curtea unei locuinţe din str. Luncii, municipiul Blaj, judeţul Alba. În data de 06.07.2017, Poliţia municipiului Blaj a fost sesizată de către un bărbat de 51 de ani, din Blaj, judeţul Alba, cu privire la comiterea unui furt din propriul automobil parcat în curte. În urma cercetărilor efectuate, la data de 13.07.2017, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au identificat pe S.V. de 36 de ani din Blaj, care sustras mai multe bunuri (radiator, chei, cleşti etc.), dintr-un autoturism parcat în curtea unei locuinţe din str. Luncii, municipiul Blaj, jud. Alba. Prejudiciul a fost recuperat si predat părţii vătămate iar faţă de bărbat a fost întocmit un dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Poliţiştii Secției 6 de Poliţie Rurală Jidvei îl cercetează penal pe un bărbat din Sibiu care a sustras motorină din incinta unei societăţi comerciale din Blaj, jud. Alba. În data de 13.07.2017, orele 18.45, Poliţia municipiului Blaj a fost sesizată de către un bărbat de 39 de ani, din Blaj, judeţul Alba, cu privire la comiterea unui furt din incinta unei societăţi comerciale din Blaj, jud. Alba. În urma cercetărilor efectuate, la scurt timp, poliţiştii din Blaj l-au identificat pe S.M. de 43 de ani din Sibiu, care avea asupra sa cantitatea de 12,5 litri motorină pe care a declarat că a sustras-o în timpul programului de lucru, fiind angajat al societății comerciale prejudiciate. Prejudiciul a fost recuperat si predat reprezentantului societății comerciale, iar faţă de bărbat a fost întocmit un dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

foto: arhivă

14.07.2017.