Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: acţiuni ale poliţiştilor Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, pe raza localităţilor rurale aflate în zone de competenţă. Au fost aplicate 47 de amenzi, confiscaţi 42 de litri de băuturi alcoolice şi a fost identificat autorul unui furt din locuinţă. Între cazurile raportate de poliţişti în ultimele 24 de ore menţionăm: cazan de ţuică sustras la Valea Lungă, comercializare de bere cu termen de valabilitate expirat la Mihalţ, furt de bani la Cetatea de Baltă şi două cazuri de conducere fără permis la Blaj şi Jidvei.

Joi, 9 martie, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, sprijiniţi de poliţiştii rutieri şi de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, au desfăşurat o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă publică pe raza localităţilor rurale aflate în competenţă.

Cu ocazia acţiunii au fost verificate 89 de autovehicule, legitimate 61 de persoane şi au fost controlaţi 9 agenți economici.

Pentru nereguli constatate, poliţiştii au aplicat, în total, 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.740 lei, din care 6 la Legea 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 38 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la Legea 12/1990 privind comerţul, iar restul la alte acte normative.

Totodată, poliţiştii au constatat o infracţiune rutieră şi au reuşit identificarea unei persoane bănuite de comiterea unui furt.

Cazan de ţuică sustras la Valea Lungă

Poliţiştii Postului de Poliţie Valea Lungă l-au identificat pe S.V.S., de 26 de ani, din comuna Jidvei, ca persoană bănuită de comiterea unui furt, faptă sesizată poliţiei la data de 20 ianuarie a.c. În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că a pătruns în anexa gospodăriei unei femei din comuna Valea Lungă şi a sustras un cazan din cupru, pentru făcut ţuică, în valoare de 1.800 de lei. Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Bere cu termen de valabilitate expirat, la o firmă din Mihalţ

Cu ocazia controlului făcut la o societate comercială din comuna Mihalţ, a fost identificată cantitatea de 42 de litri de bere a cărui termen de valabilitate era expirat. Reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, iar întreaga cantitate de bere a fost confiscată.

Femeie cercetată pentru furt de bani, la Cetatea de Baltă

Joi, 9 martie 2017, în jurul orelor 12.20, poliţiştii Postului de Poliție Cetatea de Baltă au fost sesizați de către o femeie de 66 de ani, din comună, cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile, cât timp a lipsit de acasă, o persoană necunoscută a pătruns în locuința sa şi a sustras o sumă de bani. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit să identifice persoana bănuită de comiterea furtului, o femeie de 33 de ani, din comună, care a pătruns în locuinţă, prin efracţie şi a sustras suma de 105 lei. Întreaga sumă de bani a fost recuperată şi restituită păgubitei, iar faţă de bănuita de comiterea furtului a fost întocmit dosar penal în care este certată pentru furt calificat.

Infracţiuni rutiere la Blaj şi Jidvei

Joi, 9 martie 2017, în jurul orelor 19.20, poliţiştii rutieri din Blaj l-au depistat pe un bărbat de 60 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

În aceeaşi zi, în jurul orelor 19.30, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei l-au depistat pe un bărbat de 58 de ani, din comuna Sâncel, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

10.03.2017.