Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: acţiune de ecologizare cu şcolile din municipiu

Peste 300 de saci (de 120 de litri) de gunoi menajer au fost adunaţi din zonele verzi ale Blajului în cadrul unei acţiuni de ecologizare, la care au participat aproximativ 800 de elevi. Acţiunea, care s-a desfăşurat joi, 6 aprilie 2017, a fost organizată de Primăria Municipiului Blaj, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, la eveniment participând, cu elevi şi cadre didactice, toate şcolile din municipiu.

Cei aproximativ 800 de elevi, însoţiţi de cadre didactice, au ecologizat intrările în oraş, albia şi malurile Târnavelor, Pădurea Cărbunari, precum şi zonele verzi din arealul localităţilor componente Tiur, Mănărade şi Petrisat.

Autorităţile s-au declarat foarte mulţumite de implicarea şcolilor participante la acţiunea de ecologizare, elevii au fost foarte receptivi şi s-au arătat dornici să contribuie la crearea unui mediu sănătos şi curat, pentru prezent şi viitor. Pe lângă ecologizarea în sine, acţiunea de joi a avut ca scop şi cultivarea spiritului civic în rândul elevilor, generaţia de mâine a Blajului.

Organizatorii anunţă că astfel de campanii de ecologizare a zonelor verzi din zona Blajului vor mai avea loc chiar în acest an, ne-a informat viceprimarul municipiului Blaj, Livia Mureşan.

O amplă galerie foto puteţi viziona AICI

Foto: Nicu Goga