Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Acţiune a poliţiştilor pentru liniştea cetăţenilor din Blaj şi localităţile limitrofe; armă şi muniţie confiscate la Jidvei

Joi, 2 noiembrie, poliţiştii au aplicat 123 de sancţiuni contravenţionale, au constatat patru infracțiuni, din care trei flagrante şi au identificat trei autori de infracțiuni, în cadrul unei acţiuni cu efective suplimentare, ce a avut ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor din municipiul Blaj şi localităţile limitrofe, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba. Tot joi, o armă, muniţie şi o arbaletă au fost ridicate de poliţişti la Jidvei, iar un suspect, din localitate, a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 2 noiembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Poliţia Municipiului Blaj şi Secţiile de Poliţie Rurală Blaj şi Jidvei, au organizat, în municipiul Blaj şi în localităţile rurale arondate, o acţiune cu efective mărite, la care au participat 45 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale şi investigare a criminalităţii economice.

Acţiunea a avut ca scop menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea infracţiunilor de natură judiciară, prevenirea accidentelor rutiere precum şi prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic şi economico-financiar.

Au fost legitimate 199 de persoane, au fost controlate 157 de autovehicule şi au fost efectuate 11 controale la societăţi comerciale şi cinci la obiective asigurate cu pază şi au fost făcute trei percheziţii domiciliare.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost constatate patru infracțiuni, din care trei în flagrant delict şi au fost identificate trei persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

Totodată, au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 39.635 lei, din care 15 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 12 la legea 12 din 1900 privind comerţul, una la Legea 333/2003 privind paza bunurilor, una la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice 94 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Au fost confiscate bunuri în valoare de 835 de lei (alcool, legume – fructe şi material lemnos).

Poliţiştii au reţinut 6 permise de conducere.

O armă, muniţie şi o arbaletă, ridicate de poliţişti la Jidvei

Tot joi, poliţiştii Secţiei 6 de Poliţie Rurală Jidvei, în colaborare cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba, au ridicat o armă neletală, o arbaletă şi muniție, deţinute ilegal, în urma unor percheziţii domiciliare care au avut loc pe raza comunei Jidvei.

Oamenii legii au efectuat trei percheziţii la domiciliile şi reşedinţa a doi bărbaţi din comuna Jidvei, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi bărbaţi, de 29 şi 25 de ani, ar fi deţinut, fără drept, o armă de tir cu aer comprimat, muniţie aferentă acesteia, precum şi o arbaletă cu săgeţi, pe care le-ar fi folosit pentru uciderea de animale domestice.

Poliţiştii au găsit, la domiciliul unuia dintre ei, o armă cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm, 305 proiectile din plumb (alice), de acelaşi calibru, supuse autorizării, precum şi o arbaletă şi 13 săgeţi din fibră de carbon, cu vârf metalic, supuse notificării, în conformitate cu prevederile Legii 295 din 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Acestea au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor, iar faţă de bărbatul de 29 de ani a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 3 noiembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba.

03.11.2017