Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Atât de simplu: Volei Alba Blaj - Dinamo 3-0 - cronică, declaraţii, foto

Volei Alba Blaj a trecut trecut uşor de Dinamo în prima etapă a returului Diviziei A1 la volei feminin, pe care a învins-o în numai 64 de minute de joc. Campioana României s-a impus categoric cu 3-0 (25-13, 25-20, 25-13) şi îşi continuă marşul în campionat, unde este lider neînvins, cu 35 de puncte. În etapa următoare, Volei Alba Blaj va juca în deplasare cu Penicilina Iaşi, sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 13.30, într-un meci ce va fi transmis de Digisport.

Dacă până acum meciurile Volei Alba Blaj - Dinamo erau foarte disputate şi se desfăşurau pe muchie de cuţit, sâmbătă am asistat la un antrenament cu public pentru campioana României, facilitat însă de diferenţa mare de valoare dintre cele două formaţii, în favoare Blajului evident, dar şi de problemele de lot pe care le are echipa fostului tehnician blăjean, Branko Gajic. În aceste condiţii, fetele pregătite de Darko Zakoc au avut o misiune uşoară şi şi-au încântat publicul cu faze spectacol, într-o zi în care liberoul Marina Vujovic şi-a serbat ziua de naştere.

Evoluţia scorului, pe seturi:

Set 1 (22 minute): 5-5, 10-7, 15-8, 20-11, 25-13;
Set 2 (22 minute): 5-2, 5-5, 10-7, 12-12, 17-12, 20-14, 22-20, 25-20;
Set 3 (20 minute): 9-0, 10-4, 15-7, 20-8, 23-10, 25-13.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoc: Ana Grbac, Jovana Vesovic, Ivana Plchotova, Adina Salaoru (cpt.), Ioana Nemţanu, Dubravka Djuric, Marina Vujovic (libero). A mai evoluat: Ana Maria Berdilă. Rezerve neutilizate: Leticia Boscacci, Denisa Viloiu, Valentina Rusu şi Adriana Bobi. Nu a făcut parte din lot Jelena Alajbeg.

Dinamo Bucureşti, antrenor Branko Gajic: Alice Kapelovies, Elena Lăpuşneanu, Liana Badea, Irina Horeică, Mirela Corjeuţeanu, Alida Marcovici, Ana Maria Ştefan (libero). A mai evoluat Sânziana Motroc. Rezervă neutilizată: Alberta Chiţan.

Declaraţii

Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj: "A fost un meci bun din partea noastră, doar la începutul şi mijlocul setului doi am avut mici probleme, dar le-am rezolvat rapid şi am obţinut o victorie categorică, exact cum trebuia înaintea unui meci decisiv precum cel cu Le Cannet de miercuri. Nu am cheltuit prea multă energie astăzi, rămânem lider neînvins, sunt trei puncte care contează în economia campionatului şi în perspectiva meciurilor tari care vor veni în lunile februarie şi martie. Noi suntem o echipă bine pregătită din punct de vedere fizic şi aţi văzut şi astăzi că nu a contat deloc efortul fizic depus la meciul cu Piacenza."

Sergiu Ştefănescu, preşedinte Volei Alba Blaj: "A fost un meci mai uşor decât ne-am aşteptat, astăzi Dinamo nu şi-a arătat adevărata valoare, mă gândesc numai la modul cum a evoluat în tur, Dinamo rămâne totuşi Dinamo, noi am fost mai buni şi am obţinut o victorie fără dubii. Urmează acum meciul de miercuri, cu Le Cannet, şi o victorie ne-ar asigura calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV, ceea ce ar reprezenta o performanţă extraordinară pentru noi."

Marina Vujovic, libero Volei Alba Blaj (aniversata zilei de sâmbătă): "A fost un meci bun şi un rezultat pe măsură, am luat jocul în serios după rezultatul de la Piacenza şi asta s-a văzut astăzi şi suntem fericite pentru victorie. Ne pregătim acum pentru meciul de miercuri şi sperăm că vom obţine o nouă victorie. Sunt foarte mulţumită de rezultatele de până acum, de tot ceea ce se întâmplă aici şi sunt fericită la Blaj."

Volei Alba Blaj acumulează 35 de puncte în clasament, cu 4 mai multe decât ocupanta locului doi, CSM Bucureşti, şi cu 5 puncte peste echipa de pe locul trei, CSM Târgovişte. În etapa următoare, Volei Alba Blaj va juca în deplasare cu Penicilina Iaşi, sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 13.30, într-un meci ce va fi transmis de Digisport.

Până la acel meci, însă, blăjenii, şi nu numai, sunt invitaţi să susţină campioana României la ultimul meci din Liga Campionilor. Până luni, 25 ianuarie, ora 12.00, la secretariatul Primăriei Blaj, se fac înscrieri pentru deplasarea la Sibiu, la meciul cu Rocheville Le Cannet. Clubul pune la dispoziţie, GRATUIT, autobuze pentru toţi suporterii care doresc să încurajeze campioana României la meciul din ultima etapă a Ligii Campionilor. Partida Volei Alba Blaj - Rocheville Le Cannet, din grupa F a CEV DenizBank Volleyball Champions League, se va disputa miercuri, 27 ianuarie 2016, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu, iar plecarea suporterilor de la Blaj va avea loc în aceeaşi zi, de la ora 15.30.

Text: Nicu Goga

Foto: Aurel Roşian

24.01.2016.