Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

31 octombrie 2013: Ziua Scolii Gimnaziale "Toma Cocisiu" Blaj

Pentru Scoala Gimnaziala "Toma Cocisiu" Blaj ziua de 31 octombrie a fost o zi de mare sarbatoare. Conducerea scolii a organizat manifestari care au marcat Ziua Scolii Gimnaziale "Toma Cocisiu" Blaj, la care au participat oficialitati locale si judetene, preoti, oameni de cultura si directori de scoli, alaturi de elevii scolii. Cu aceasta ocazie a fost inugurata noua sala de sport a scolii, a fost binecuvantata minicapela scolii si dezvelita efigia patronului spiritual al scolii si a fost lansata monografia scolii.

Manifestarile organizate cu ocazia Zilei Scolii "Toma Cocisiu" Blaj au debutat, in curtea scolii, cu o slujba de pomenire, ce a fost urmata de binecuvantarea minicapelei. A urmat apoi dezvelirea, pe cladirea scolii de pe bulevardul Republicii, a efigiei patronului spiritual al scolii.

Participantii la manifestari s-au mutat apoi in Parcul Avram Iancu unde, in complexul sportiv, a fost inaugurata noua sala de sport a scolii, foarte necesara pentru buna desfasurare a orelor de sport pentru sutele de elevi scolarizati la "Toma Cocisiu". In prezenta directoarei institutiei de invatamant, profesor doctor Alina Maria Dulau, a presedintelui Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, si a primarului municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a fost taiata panglica salii de sport a scolii. Pentru ca elevii acestei scoli sa aiba o sala de sport pe masura, administratia locala a achizitionat cladirea fostei popicarii, aflata intr-o stare de degradare, a renovat-o, aducand-o la standardele necesare, si a dotat-o cu materialele sportive necesare desfasurarii orelor de sport, dar si pentru siguranta elevilor. Costurile totale ale investitiei s-au ridicat la peste 100.000 de euro. Momentul festiv a fost marcat si de un spectacol sustinut de formatiile artistice si sportive ale scolii.

Ziua Scolii Gimnaziale "Toma Cocisiu" Blaj s-a incheiat la sediul acestei institutii, unde a fost vizionata expozitia de desene "Scoala mea draga", a fost lansata Monografia scolii si a fost organizat simpozionul "Portret de dascal", sectiunea profesori/elevi.

Fotografii realizate de Claudiu Nicusan si Nicu Goga la acest eveniment pot fi vazute pe contul nostru de facebook.

31.10.2013.