Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

1 aprilie 2013: termenul limita pentru reducerea de 8% la plata impozitelor si taxelor locale

Ziua de luni, 1 aprilie 2013, reprezinta termenul limita pana la care blajenii mai pot beneficia de traditionala reducere anuala la plata impozitelor si taxelor locale pentru anul in curs.

Conform legii, blajenii care isi achita integral impozitele si taxele locale pana la data de 31 martie, inclusiv, beneficiaza de o reducere de 8% din valoarea acestora. Deoarece in acest an data de 31 martie pica intr-o zi de duminica, ultima zi de plata este luni, 1 aprilie 2013, pana la ora 15.

Primaria municipiului Blaj a inceput sa incaseze impozitele si taxele locale aferente anului 2013 in data 14 ianuarie, iar persoanele fizice si juridice care timp de doua luni si jumatate nu au trecut pe la ghisee si doresc sa beneficieze de reducerea de 8%, trebuie sa se grabeasca.

Pana acum, exclusiv la Casieria Primariei, s-au incasat din impozite si taxe locale peste 1,65 milioane de lei, in crestere cu peste 10% fata de perioada similara din 2012, cand s-au incasat 1,5 milioane lei. Toate incasarile din primul trimestru al acestui an vor fi centralizate abia pe data de 10 aprilie, cand la Primaria Blaj vor fi cunoscute si sumele care provin de la persoanele fizice si juridice care au preferat plata prin virament bancar.

In acest an, Consiliul Local Blaj a pus in aplicarea ordonanta Guvernului de majorare a impozitelor si taxelor pentru anul 2013, astfel incat blajenii vor plati impozite si taxe locale mai mari cu aproximativ 16%.

28.03.2013.