Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Ştiri

 • Blaj: Amenzi de peste 23.000 lei în cadrul unei acţiuni comune Poliţie - Jandarmerie

  Poliţiştii şi jandarmii din Blaj au acordat, într-o singură zi, 108 sancţiuni în valoare de peste 23.000 lei, au constat 4 infracţiuni în flagrant, au reţinut 2 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare, în cadrul unei acţiuni comune, desfăşurate joi, 13 iulie 2017. Acţiunea a vizat menținerea unui climat de siguranță publică, descurajarea acțiunilor violente, prevenirea și combaterea fenomenului infracțional.
 • Blaj: tânăr din Şona, cercetat pentru patru infracţiuni de furt

  Un tânăr în vârstă de 19 ani din Şona este cercetat de poliţiştii din Blaj, el fiind principalul suspect în patru furturi, după ce a sustras diferite sume de bani din incinta a două locuinţe şi două societăţi comerciale din Blaj.
 • Blaj: 76,56% promovabilitatea la bacalaureat; eleva Sălcudean Ioana Emilia Carmen a obţinut media 10

  Peste 76% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în zona Blaj au obţinut medii de promovare, conform rezultatelor afişate miercuri. La Centrul de Examinare de la Colegiul "Naţional Inochentie Micu Clain" Blaj, din cei 256 de absolvenţi înscrişi, 196 au promovat examenul de bacalaureat, ceea ce corepunde unei medii de 76,56%. Cum era de aşteptat, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de Colegiul "Naţional Inochentie Micu Clain" Blaj (92,22% promovabilitate), urmat de Liceul Teologic "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj (80%), Liceul Tehnologic "Timotei Cipariu" Blaj (50%) şi Liceul Tehnologic "Ştefan Manciulea" Blaj (49,15%), în timp ce la Liceul Tehnologic Jidvei promovabilitatea a fost zero. Singura medie maximă (10) a fost obţinută de eleva Sălcudean Ioana Emilia Carmen (Colegiul "Naţional Inochentie Micu Clain" Blaj, profilul Ştiinţele Naturii).
 • Blaj: Au început lucrările la Târgul de Animale

  De la începutul lunii iunie la Blaj se desfăşoară lucrările de reamenajare a Târgului de Animale. Autorităţile speră că acestea vor fi finalizate până pe 25 septembrie, la tradiţionalul "târg de ţară al toamnei", când Blajul se va putea mândri cu unul dintre cele mai moderne târguri de acest gen din judeţul Alba.
 • Blaj: Doi adolescenţi, surprinşi în timp ce jefuiau o locuinţă

  Poliţiştii din Blaj au prins în flagrant doi adolescenţi din municipiu care au sustras suma de 135 lei dintr-un imobil de pe strada Cloşca din Blaj. Prejudiciul a fost recuperat si predat părţii vătămate.
 • Blaj: noul birou parlamentar al deputatului Claudiu Răcuci, la sediul PNL din strada dr. Vasile Suciu

  Blăjenii şi locuitorii din Zona Târnavelor care au diverse probleme de semnalat se pot adresa acum Biroului Parlamentar al deputatului liberal Claudiu Răcuci. Acesta este situat pe strada dr. Vasile Suciu, nr. 4 şi este deschis în fiecare zi lucrătoare, de luni până vineri, între orele 10.00 - 16.00. Tot aici vă puteţi înscrie la audienţele pe care la va acorda deputatul blăjean Claudiu Răcuci, iar în măsura posibilităţilor, problemele ridicate de cetăţeni vor fi soluţionate.
 • Blaj: sâmbătă, 1 iulie 2017, "Ziua Petrisatului"

  Primăria Municipiului Blaj organizează sâmbătă, 1 iulie 2017, Sărbătoarea satului Petrisat, localitate componentă a Blajului, în care locuiesc, în proporţie de peste 90%, etnici maghiari.
 • Blaj: trei bărbați surprinși la furat de lemn din Pădurea Cărbunari

  Luni, 3 iulie 2017, echipaje de jandarmerie, din cadrul Secției de jandarmi Blaj, au depistat trei bărbați ce transportau lemn, fără a avea asupra lor documente justificative.
 • Blaj: bărbat cercetat, după ce a ameninţat, cu coasa, persoanele aflate în baza de agrement

  Poliţiştii din Blaj au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat din Blaj care, înarmat cu o coasă, a provocat, în cursul zilei de marţi, un scandal în baza de agrement din municipiu, unde a adresat injurii şi a ameninţat persoanele aflate în zonă.
 • Înscrieri pentru anul universitar 2017/2018 la Facultatea de Teologie Greco-Catolică Blaj

  Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Blaj, din Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, organizează înscrieri pentru anul universitar 2017/2018. Prima sesiune de înscriere are loc în perioada 12-21 iulie 2017, iar cea de-a doua sesiune de înscriere se va desfăşura în perioada 6-15 septembrie 2017.
 • Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj angajează psiholog și kinetoterapeut

  Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj angajează psiholog și kinetoterapeut în cadrul Echipei Mobile de Recuperare Complexă pentru copii și tineri cu dizabilități la domiciliu din județul Mureș cu sediul la Târnăveni
 • Rotary Club Blaj premiază performanța

  Șase elevi de la școlile din Municipiul Blaj (4 elevi de la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj, 1 elev de la Liceul Teologic Greco-Catolic ”Sfântul Vasile cel Mare” Blaj și 1 elev de la Școala Gimnazială ”Toma Cocișiu” Blaj) au fost recompensați de Rotary Club Blaj pentru performanțele foarte bune avute la Olimpiadele Școlare – faza națională.
 • Blaj: "Primul meu film documentar", gata de proiecţie! 16 elevi de la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj îşi vor prezenta, sâmbătă, primele filme documentare

  Sâmbătă, 17 iunie, la Centrul Cultural "Iacob Mureşianu" Blaj, începând cu ora 19.00, cei 16 elevi de la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj, care au participat la un atelier de film, îşi vor prezenta producţiile documentare. Atelierul de film pentru liceeni s-a desfăşurat la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj, în perioada 25 mai - 6 iunie 2017, şi a fost organizat de Asociaţia Viracu, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), în parteneriat cu liceul blăjean.
 • Duelul minţii la Radio Blaj

  Radio Blaj vă prezintă concursul de perspicacitate “DUELUL MINŢII”, un proiect al Şcolii Gimnaziale “Nicolae Drăgan” din Galda de Jos reprezentată prin director prof. Nicoleta Goia, coordonat de prof. Irina Albu şi prof. Emilia Crişan în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Radio Blaj.

 • Prinţul Charles invitat de Preafericitul Cardinal Lucian să viziteze Blajul

  Sâmbătă, 3 iunie, Prințul Charles a făcut o vizită privată la Biserica greco-catolică cu hramul "Intrarea în biserică a Maicii Domnului" din Teiuș. Cu ocazia vizitei Prințului Charles la Teiuș, Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop a transmis mesajul Preafericitului Cardinal Lucian, în care Alteța Sa Regală este invitat să viziteze, în viitorul apropiat, Catedrala Blajului şi, în calitate de mare iubitor de natură şi grădini, cea mai veche Grădina Botanică din lume pe lângă un așezământ școlar, care se află la Blaj.
 • Legea salarizării unitare: amendamente ale deputatului blăjean Claudiu Răcuci (PNL Alba), admise

  Mai multe amendamente depuse de către deputatului blăjean Claudiu Răcuci (PNL Alba) au fost admise şi incluse în textul final al Legii Salarizării Unitare a personalului plătit din fonduri publice. Este vorba de un amendament care corectează nedreptăţile şi plaseză angajaţii din domeniul protecţiei mediului pe treapta de salarizare meritată şi mai multe amendamente legate de corectarea unor grave neajunsuri şi inechităţi care priveau salarizarea angajaţilor de la ANSVSA şi a structurilor subordonate.
 • Blaj: joi, 1 iunie, în Parcul Avram Iancu, tradiţionalul spectacol pentru copii organizat de Primărie

  Pentru al şaselea an consecutiv, Primăria Municipiului Blaj organizează un spectacol cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Evenimentul va avea loc, ca şi până acum, în Parcul Avram Iancu, joi, 1 iunie, începând cu ora 10.00, unde sunt aşteptaţi peste 1.000 de copii din Blaj, dar şi un mare număr de părinţi, având în vedere că, din acest an, ziua de 1 iunie este zi liberă acordată prin lege. Noutatea din acest an o reprezintă atelierele organizate pentru copiii care doresc să devină "oameni mari în orăşelul visurilor lor". Astfel, pe baza unui "paşaport" de acces, cei mici vor putea vizita şi participa la cele 15 "instituţii" ale acestuia, iar la final vor primi o diplomă de "cetăţean de onoare al Orăşelului Copiilor."
 • Proiect radio Şcoala Galda de Jos - Radio Blaj

  Şcoala Gimnazială “Nicolae Dragan” din Galda de Jos, reprezentată prin director prof. Goia Nicoleta şi coordonatorii de proiect prof. Albu Irina şi prof. Crişan Emilia a demarat în "școala altfel" un proiect media la Blaj având ca parteneri Radio Blaj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Un grup de copii din clasele V-VIII ale aceleiaşi şcoli au început înregistrările pentru emisiunea concurs de perspicacitate "DUELUL MINŢII". Radio Blaj va reveni cu informaţii referitoare la perioada în care se va difuza emisiunea concurs. Aflaţi la Radio Blaj - un radio al Bisericii Greco-Catolice, elevii din Galda de Jos au avut bucuria de a se întâlni personal cu PS Claudiu Pop la sediul Curiei Bisericii Greco-Catolice. Vizibil emoţionaţi aceştia au primit binecuvântarea arhierească şi fiecare câte o iconiţă şi un rozar fosforescent.
 • Blaj: Târgul de animale închis până la data de 25 septembrie, pentru reabilitare

  Primăria Municipiului Blaj anunţă că Târgul de animale din Blaj a fost închis, pentru reabilitare, până la sfârşitul lunii septembrie. Acesta va fi redeschis în jurul datei de 25 septembrie, când Blajul va avea parte de unul dintre cele mai moderne târguri de animale şi produse agricole din judeţ.
 • Eveniment de simțire românească cu oaspeți din Ungaria la Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj - Comunicat de presă

  Implicată în Proiectul european „Valențe cultural-educative: Prietenie peste hotare, Ungaria-România”, Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj a primit joi, 8 iunie 2017, vizita delegației de la Școala Generală Confesională Evanghelică „Sztehlo Gabor” din Budapesta-Ungaria.
 • Blaj: alte trei persoane sancţionate după ce au fost prinse la furat flori de pe domeniul public

  De la începutul lunii iunie, trei blăjeni au fost sancţionaţi de Poliţia Locală, după ce au fost prinşi că au furat flori de pe domeniul public. Identificarea acestora s-a făcut pe baza înregistrărilor camerelor de supraveghere, "prejudiciul" fiind recuperat în totalitate. Autoriăţile avertizează că cei care vor fi prinşi vor fi amendaţi, iar identitatea acestora va fi făcută publică.
 • Duminică, 4 iunie, Blaj aLive 2017, cu Amy Macdonald cap de afiş: program, reguli de acces, restricţii, facilităţi

  Duminică, 4 iunie 2017, începând cu ora 12.00, se deschid porțile Blaj aLive, Marea Adunare a iubitorilor de muzică și de natură de pe Câmpia Libertății. Participanții vor avea parte de distracție și de relaxare în aer liber: concerte, activări creative, parc de distracții și alte surprize. La Blaj aLive 2017, fanii vor putea asculta și dansa în iarbă pe ritmurile unora dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului: Amy Macdonald (Marea Britanie), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (Rep. Moldova), Șuie Paparude (România), Coma (România) și Sinoptik (Ucraina).
 • Blaj: Baza de agrement se redeschide joi, 1 iunie

  Sezonul estival la baza de agrement a Primăriei Blaj începe oficial joi, 1 iunie, odată cu redeschiderea ştrandului pentru adulţi şi a celor trei bazine pentru copii, pentru amatorii de plajă şi înot. Tarifele de acces la ştrand şi la terenurile de sport au rămas la nivelul celor de anul trecut, în condiţiile în care, din acest an, facilităţile au fost îmbunătăţite, prin instalarea internetului gratuit, în sistem Wi-Fi, precum şi a unei instalaţii de sonorizare, care va asigura fondul muzical în întreaga bază. Baza de agrement Blaj va fi închisă lunea, pentru lucrări de întreţinere.
 • Elevi blăjeni, din nou la Festivalul "Flori de Speranță - Miss și Mister Down 2017" Cluj-Napoca

  Elevii blăjeni (clasele IV-IX) Bălău Anda Cristina, Orian Dan Florin, Gînța Sebastian Gheorghe, Lațiu Ovidiu Cristian și beneficiarii SAMR - Filiala Blaj, Velicea Darius Ciprian și Trif Ioan Marius, au participat la Festivalul "Flori de Speranță - Miss și Mister Down 2017" Cluj-Napoca, de unde s-au întors acasă cu 3 premii principale. La spectacolul de talente susținut de tineri cu Sindrom Down au participat 26 de copii și tineri din București și județele Alba, Cluj, Dolj și Mureș.
 • COMUNICAT DE INTERES PUBLIC

  Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj anunță cetățenii orașului că începând cu luna iulie 2017 containerele de colectare a hainelor din Municipiul Blaj situate pe străzile: Gheorghe Doja, Eroilor (Gară), Timotei Cipariu și Tudor Vladimirescu vor fi mutate în alte locații.
 • Blaj: Beatificarea episcopilor martiri în regimul comunist şi posibila vizită în România a Papei Francisc, pe agenda Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma

  Episcopii greco catolici au reflectat cu precădere asupra Cauzei de beatificare a Episcopilor morți în faimă de martiri sub regimul comunist, aflată în faza de definitivare, precum și asupra invitației adresate Sfântului Părinte Papa Francisc din partea Conferinței Episcopale Române precum și din partea Preafericirii Sale Cardinalul Lucian, de a vizita România în anul 2018, se arată în comunicatul de presă remis după încheierea Sesiunii ordinare de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolic, desfăşurată la Blaj, în perioada 15-17 mai 2017.
 • Blaj: sâmbătă, 20 mai, Concursul Județean de Matematică ,,Mircea Ganga”, ediţia 2017

  Sâmbătă, 20 mai 2017, la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj se va desfășura ediţia a VIII-a a Concursului Județean de Matematică ,,Mircea Ganga”. Concursul este adresat elevilor din clasele IX-XII, care studiază matematica după programa M1.
 • Crescendo "la ceas aniversar" - concert excepțional; GALERIE FOTO

  Grupul instrumental Crescendo al Colegiului "I.M. Clain" Blaj a împlinit 10 ani de existență și, sub conducerea iniţiatorului, dirijorului și îndrumătorului său, Dascălul Adrian Solomon, a susținut vineri, 12 mai, un concert extraordinar. Au fost prezenţi pe scenă atât actualii componenţi ai acestei orchestre, cât și o mare parte din foştii elevi ai Colegiului, acum studenți sau absolvenţi ai diferitelor facultăţi, tineri căsătoriți, cu copii, stabiliţi în Cluj, Sibiu, Alba Iulia sau în alte localităţi. Faptul că au răspuns chemării Dascălului iubit de toți, dovedeşte cu câtă pasiune, dragoste și dăruire s-a aplecat profesorul Adrian Solomon asupra sufletelor lor ingenue și cât de mult frumos le-a sădit acolo.
 • Duminică, 14 mai: sfințirea Bisericii "Înălțarea Sfintei Cruci" Aiud

  Parohia Greco-Catolică Aiud I anunță că, duminică, 14 mai 2017, ora 10.00, va avea loc sfințirea bisericii cu hramul "Înălțarea Sfintei Cruci"Aiud. Celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii va fi oficiată de către Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan - Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, împreună cu Preasfinția Sa Claudiu Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, alături de un sobor de preoți.
 • Noutăți la Blaj aLive 2017: cort cu 6 cupole și peste 14 m înălțime (premieră în România); a fost stabilit şi programul concertelor

  Un cort cu 6 cupole, peste 14 m înălțime și 5 m deschidere laterală, folosit în premieră de un festival din România, parc de distracții și o serie de activări creative vor întregi maratonul de concerte de la Blaj aLive 2017. Pentru ca participanții la Blaj aLive să se poată distra și bucura în voie de concerte, indiferent de vreme, anul acesta Freedom Stage (scena principală) va fi acoperită. Festivalul Blaj aLive 2017 se va desfăşura în data de 4 iunie, pe Câmpia Libertăţii, cap de afiş fiind recitalul artistei britanice Amy Macdonald, aflată în premieră în România. Biletele speciale de grup, lansate cu ocazia acestei ediții, au fost epuizate, în vânzare rămânând doar bilete pentru o persoană (60 lei).
 • Blaj: aproximativ 400 de elevi la prima ediţie a Târgului Liceelor şi Meseriilor pentru zona Blaj-Jidvei; GALERIE FOTO

  La Colegiul Naţional "Inochentie Micu Clain" Blaj a avut loc, miercuri, prima ediţie a Târgului Liceelor şi Meseriilor pentru zona Blaj-Jidvei. Aproximativ 400 de elevi din zonă au putut lua astfel contact cu oferta educaţională pentru anul şcolar 2017/2018 a liceelor prezente: Colegiul Naţional "Inochentie Micu Clain Blaj", Liceul Tehnologic "Ştefan Manciulea" Blaj, Liceul Teologic Greco-Catolic "Sfântul Vasile Cel Mare" Blaj, Liceul Tehnologic "Timotei Cipariu" Blaj, Liceul Tehnologic Jidvei şi Colegiul Naţional "Bethlen Gábor" Aiud, care şi-a trimis reprezentanţi la acest târg, în condiţiile în care la Blaj există clase gimnaziale cu specialitatea limba maghiară.
 • Conferința Episcopilor Catolici din România: "Este imposibil de conciliat o viață creștină cu practicile magice"

  Conferința Episcopilor Catolici din România dorește să atragă atenția credincioșilor catolici asupra pericolului reprezentat de proliferarea sectelor și grupurilor spirituale ce fac parte, în cele mai multe cazuri, din bine-cunoscutul curent New Age. Folosind concepte cu rezonanțe creștine (de ex: „energie cristică”), și în același timp practici tipice magiei și spiritismului, acestea dezvoltă o spiritualitate confuză și egocentrică, prin recursul la așa-zișii „îngeri” sau „ghizi spirituali”, ce ar trebui să dăruiască o iluminare și o vindecare prin intermediul unor vag definite „forțe universale”. Respectivele grupări manipulează de fapt conceptele cheie ale creștinismului, într-un sincretism fără consistență.
 • Propunere legislativă a deputatului Claudiu Răcuci: reevaluarea periodică să se facă şi la domiciliul persoanei cu handicap, dacă aceasta se află în suferinţă gravă sau accentuată

  Deputatul blăjean Claudiu Răcuci (PNL Alba) a depus o propunere legislativă pentru completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în scopul instituirii unei protecţii reale a persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Propunerea vizează ca reevaluarea periodică să se facă şi la domiciliul persoanei cu handicap, dacă aceasta se află în suferinţă gravă sau accentuată.
 • Tăuțan Darius (Liceul Teologic Greco–Catolic ,,Sfântul Vasile cel Mare” Blaj), locul doi la Olimpiada naţională de religie

  Elevul Tăuțan Darius, de la Liceul Teologic Greco–Catolic ,,Sfântul Vasile cel Mare” Blaj, a ocupat locul doi la Olimpiada naţională de religie. Elev în clasa IX-a, acesta a obţinut locul secund la secţiunea discipline teologice, cu nota 9.30. A VIII-a ediţie a Olimpiadei naţionale de religie pentru cultul romano-catolic/greco-catolic s-a desfăşurat, în perioada 25-28 aprilie 2017, la Timişoara. Olimpiada de religie este un concurs de excelenţă, la care se înscriu elevii pentru care disciplina religie reprezintă o cale importantă de cunoaştere şi îmbogăţire spirituală ce orientează spre un creştinism autentic.
 • Blaj: Vineri, 12 mai, ora 18.00, concert aniversar "Crescendo 10 ani. O poveste cu prieteni" şi lansare album foto

  Centrul Cultural "Iacob Mureşianu" Blaj va găzdui vineri, 12 mai 2017, de la ora 18.00, concertul aniversar "Crescendo 10 ani. O poveste cu prieteni". Grupul instrumental Crescendo, dirijor profesor Adrian Solomon, şi soliştii acestuia vor prezenta un recital bogat, în cadrul căruia se vor regăsi pagini celebre din muzica clasică, populară, de divertisment, cântecele copilăriei şi teme muzicale din filme. Concertul va fi urmat de lansarea unui album fotografic al grupului Crescendo, cu selecţiuni din activitatea acestuia din ultimii zece ani. Evenimentul face parte din "Sărbătoarea Libertăţii", organizată, în perioada 5-15 mai 2017 de Primăria şi Consiliul Local Blaj, care marchează împlinirea a 169 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii Blaj, din 3-15 mai 1848.
 • Blaj: vineri, 12 mai, fără apă potabilă în zona Berc-Ciufud

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă vineri, 12 mai 2017, între orele 09.00 - 16.00, pe străzile Păcii, Costache Negri, Plopilor, Pârâului, Salcâmilor, Oborului, Prundului şi Gheorghe Magheru, din cauza unor lucrări la reţeaua de distribuţie din zonă. Compania Apă CTTA avertizează că există riscul creşterii turbidităţii apei, imediat după reluarea furnizării acesteia.
 • Blaj: "Sărbătoarea Libertăţii" 2017 - Program

  Piese de teatru, concerte de muzică populară şi clasică, parada cu călăreţi şi torţe, lansări de carte, expoziţii şi sesiuni de comunicări ştiinţifice fac parte din programul pe care organizatorii l-au pregătit pentru ediţia din acest an a "Sărbătorii Libertăţii", care marchează împlinirea a 169 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii Blaj, din 3-15 mai 1848. Deoarece Câmpia Libertăţii este în reabilitare, s-a renunţat, în acest an, la găzduirea etapei zonale a Festivalului "Cultură Pentru Cultură". Ca de obicei, autorităţiile locale vor premia cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, un alt eveniment de acest gen fiind premierea elevilor care au reprezentat Blajul la olimpiadele şcolare. În acest an, în cadrul manifestărilor au fost incluse şi două evenimente desfăşurate în această săptămână: Seara Campioanelor şi Festivalul Speoarta. "Sărbătoarea Libertăţii" 2017 este organizată de Primăria şi Consiliul Local Blaj.
 • Blaj: Întâlnirea anuală a Societăţii de Geografie Alba - FOTO

  Colegiul Naţional "Inochentie Micu Clain" Blaj a găzduit, în perioada 6-7 mai, întâlnirea anuală a Societăţii de Geografie din România - Filiala Alba. Tema simpozionului naţional din acest an a fost "Dezvoltarea durabilă a mediului şi societăţii". Unitatea şcolară blăjeană a fost, pentru a patra oară în ultimii 18 ani, gazda acestui eveniment, întâlnirea anuală a Societăţii de Geografie din România - Filiala Alba fiind organizată, pe rând, de diverse instituţii de învăţământ din judeţul Alba.
 • Vizita Papei, familia și educația tineretului în atenția Episcopilor catolici, în cadrul sesiunii de primăvară a Conferinței Episcopilor din România

  Vizita Papei Francisc în România, familia și educația tinerelor generații au fost câteva dintre temele abordate de Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România în cadrul sesiunii plenare a Conferinței Episcopilor din România (CER). Lucrările au avut loc în zilele de 3-5 mai 2017, fiind găzduite la Cluj-Napoca, de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, care a organizat și programul de rugăciune al ierarhilor.
 • Darko Zakoc şi Adina Salaoru, cetăţeni de onoare ai Blajului; Volei Alba Blaj a sărbătorit cu fast primul event din istorie

  Antrenorul principal Darko Zakoc şi căpitanul Adina Salaoru, cei mai vechi componenţi ai lotului Volei Alba Blaj, care au contribuit la câştigarea celor trei titluri de campioană naţională şi a Cupei României de către echipa noastră, au primit, marţi seara, titlurile de cetăţeni de onoare ai municipiului Blaj. Distincţiile au fost acordate de primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, la "Seara Campionilor", desfăşurată în Parcul Avram Iancu, în cadrul căreia Volei Alba Blaj a sărbătorit, alături de aproximativ 2.000 suporteri, cel mai bun sezon din istorie, la sfârşitul căruia echipa noastră a obţinut primul său event.
 • Volei Alba Blaj, câştigătoarea Cupei României 2017; primul event din istorie pentru campioana României

  Volei Alba Blaj a câştigat, în premieră, Cupa României la volei feminin, după ce a învins, fără emoţii, Ştiinţa Bacău, în finala disputată la Piatra Neamţ. Campioana României s-a impus în minimum de seturi, la fel ca în precedentele patru partide din acest sezon, cu 3-0 (25-14, 25-17, 25-19). Pentru echipa noastră, care a realizat eventul în acest an, va urma "Seara Campioanelor", programată marţi, 2 mai, de la ora 20.00, în Parcul Avram Iancu, când va sărbători, alături de suporteri, cel mai bun sezon din istorie, în care a dominat categoric voleiul feminin din România.
 • Blaj: Festivalul "Speoarta", 4-7 mai 2017

  Municipiul Blaj este în aceste zile gazda speologilor şi a iubitorilor de natură din toată ţara. Aflat la a XXXV-a ediţie, festivalul "Speoarta" adună, în fiecare an, speologi şi artişti care prezintă, prin fotografie şi film, lumea tăcută şi minunată a peşterilor, lume care ar rămâne necunoscută oamenilor dacă cei pasionaţi de explorarea adâncurilor nu ar aduce-o la lumină. Vineri seara, în curtea Liceul Tehnologic "Timotei Cipariu" va fi organizat un mare focul de tabară, ce va fi acompaniat de cântece de munte, interpretate la chitară. Sâmbată, activităţile pentru copii (pod indian, căţărare pe lăzi de bere, slackline) şi concertul folk vor avea avea loc în Parcul "Avram Iancu". La toate manifestările, intrarea este liberă.
 • Consiliul Director și Adunarea Generală a membrilor Asociației Caritas Mitropolitan Blaj - 2017

  Consiliul Director şi Adunarea Generală a Asociaţiei Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj s-au reunit în ședințele oridinare anuale, miercuri, 26 aprilie 2017 în sala de conferințe al Centrului Social Hildegard von Bingen din Blaj.
 • Teiuș, o comunitate puternică; aici solidaritatea se trăiește prin fapte și încrederea se construiește prin cooperare

  Asociația Caritas Blaj și Primăria Teiuș au organizat luni, 24.04.2017 conferința de închidere a proiectului Centrul Cultural Educațional Multifuncțional „Proromanes” Teiuș, finanțat în cadrul programului RO10 CORAI 2010, Granturile SEE 2009-2014, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Evenimentul s-a bucurat de participarea reprezentanților Primăriei Teiuș, a conducerii Caritas Blaj, echipei locale de proiect și a beneficiarilor proiectului.
 • Pastorala Preafericirii Sale Cardinal Lucian la Sărbătoarea Învierii Domnului 2017

  "Întâlnirea dintre sufletul creştin şi Domnul Isus, în grădina Învierii, pune în criză întregul nostru angrenaj de sisteme şi de certitudini. Precum grupul de ucenici înspăimântaţi, auzim glasul Bisericii, anunțându-ne Vestea cea bună și trăim cu riscul de a nu vedea în tainica Prezență nimic altceva decât un simplu grădinar. Doar deschizându-ne viețile la glasul Celui care ne cheamă pe fiecare cu numele nostru, la fel ca pe Maria Magdalena, ne vom putea umple de bucuria credinţei, vestind cu însufleţire tuturor: Da, Domnul a înviat cu adevărat! Veniţi de luaţi bucurie! Dimpreună cu Preasfinția Sa Claudiu, episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, Vă transmitem tuturor bucuria pascală", se arată. în Pastorala Preafericirii Sale Cardinal Lucian la Sărbătoarea Învierii Domnului 2017
 • Blaj: Calea Crucii cu procesiune, miercuri, 12 aprilie, ora 19.00

  Pentru al doilea an consecutiv la Blaj, Biserica Greco-Catolică organizează Calea Crucii cu procesiune pe străzile oraşului. Evenimentul va avea loc în Miercurea Mare, 12 aprilie 2017, începând cu ora 19.00, cu plecare de la Capela Arhiereilor - Parohia Blaj II şi sosirea la Catedrala Arhiepiscopală Majoră "Sfânta Treime" - Parohia Blaj I. Traseul procesiunii este acelaşi ca cel din 2016 (foto), respectiv Capela Arhiereilor - strada Simion Bărnuţiu - strada Doctor Vasile Suciu - strada Eroilor (Bloc Turn) - Bulevardul Republicii - strada Timotei Cipariu - Piaţa 1848 - Catedrala "Sfânta Treime".
 • Blaj: Programul serviciilor religioase în Săptămâna Mare şi Săptămâna Luminată la Catedrala Arhiepiscopală Majoră "Sfânta Treime" - Parohia Blaj I

  Vă prezentăm programul serviciilor religioase în Săptămâna Mare şi Săptămâna Luminată la Catedrala Arhiepiscopală Majoră "Sfânta Treime" - Parohia Blaj I, aşa cum ne-a fost pus la dispoziţie de Pr. Vicar Ioan Fărcaş. Oficiile religioase de la orele 08.00 şi 19.00 - luni şi marţi, cele de la orele 09.00 şi 19.00 - joi şi vineri, ora 09.00 - sâmbătă, Slujba de Învierie de la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, precum şi Sânta Liturghie, de la ora 10.00, din prima, a doua şi a treia zi de Paşti, vor fi transmise în direct de Radio Blaj, pe 96,2 FM şi www.radioblaj.ro.
 • PS Claudiu va celebra sâmbătă Sfânta Liturghie în Bazilica Sfântul Petru din Roma

  Sâmbătă, 8 aprilie (Sâmbăta sfântului și dreptului Lazăr), de la ora locală 10.00 (11.00 ora României), Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la „Altare della Cattedra”, în Bazilica Sfântul Petru din Roma. Alături de Preasfinția Sa, vor concelebra preoți din România și din Italia, care vor fi însoțiți de credincioși. Evenimentul este prilejuit de vizita studenţilor teologi de la Seminarul Arhiepiscopal Major din Blaj în Cetatea Eternă și de împlinirea a 80 de ani de la înființarea Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma, transmite Biroul Arhieparhial de Presă.
 • Blaj: Programul serviciilor religioase în Săptămâna Mare şi Săptămâna Luminată la Capela Arhiereilor - Parohia Blaj II

  Vă prezentăm programul serviciilor religioase în Săptămâna Mare şi Săptămâna Luminată la Capela Arhiereilor - Parohia Blaj II, aşa cum ne-a fost pus la dispoziţie de Pr. Paroh Cristian Rus.
 • ADR CENTRU: Documentare şi transfer de bune practici pentru îmbunătăţirea absorţiei de fonduri nerambursabile - Comunicat

  În perioada 3-6 aprilie 2017, o delegație din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, condusă de directorul general Simion Crețu, a participat la 11 întâlniri de lucru cu peste 40 de decidenți și responsabili tehnici din cadrul landului german Brandenburg, în cadrul unei vizite de documentare privind îmbunătățirea sistemului de implementare a proiectelor finanțate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Vizita s-a derulat în capitala acestui land, la Potsdam, dar și în alte localități, fiind urmărite aspecte legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniile elaborării și implementării Strategiilor de Specializare Inteligentă, al dezvoltării urbane durabile prin întocmirea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și generarea de proiecte care să răspundă măsurilor prevăzute de aceste planuri, precum și pentru a dezvolta noi instrumente și structuri organizatorice de promovare investițională, la nivelul Regiunii Centru. Un prim rezultat al întâlnrilor bilaterale româno-germane va consta în semnarea unui protocol de colaborare bilaterală între cele două regiuni europene, odată cu vizita oficială în Regiunea Centru a doamnei Anne Quart, secretar de stat în Ministerul Justiției, Afacerilor Europene și Protecției Consumatorilor din Landul Brandenburg, la invitația ADR Centru.
 • Blaj: Au început înscrierile pentru premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie

  Primăria Blaj anunţă că au început înscrierile pentru ceremonia de premiere a cuplurilor din Blaj care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Înscrierile se fac până la data de 1 mai 2017, iar petrecerea festivă va avea loc în prima jumătate a lunii mai, la o dată ce va fi anunţată în curând.
 • Blaj: Reabilitarea Palatului Cultural, premiată cu cea mai înaltă distincţie europeană în domeniul patrimoniului. Primăria Blaj: "o realizare de excepţie"

  Palatul Cultural din Blaj a câştigat premiul UE Europa Nostra 2017 la categoria "Conservare", cea mai înaltă distincţie din Europa în domeniul patrimoniului. "În spatele acestui premiu, cu o rezonanţă deosebită pentru România şi Transilvania, dar mai ales pentru Alba şi Blaj, stă povestea dramatică a acestei clădiri, munca în echipă a unor oameni, instituţii sau companii care au crezut şi au ales să contribuie la dezvoltarea destinului european al Blajului", se arată într-un comunicat al Primăriei Blaj.
 • Blaj: Ziua Mondială a tenisului de masă, un succes

  Cele şase evenimente programate la Blaj, în perioada 5-9 aprilie 2017, cu ocazia Zilei Mondiale a tenisului de masă, au fost bifate cu succes. Peste 100 de amatori de tenis de masă au fost prezenţi la manifestările de la Blaj, în condiţiile în care la nivelul întregii ţări au fost organizate, cu această ocazie, 112 evenimente, în 67 localităţi, numărul participanţilor fiind de peste 2.800, ne-a informat Iuliu Zedler, din partea organizatorilor blăjeni. Manifestările de la Blaj au fost organizate de Amatur România, cu sprijinul Primăriei Blaj. Lista câştigătorilor, în materialul de mai jos.
 • Blaj: acţiune de ecologizare cu şcolile din municipiu

  Peste 300 de saci (de 120 de litri) de gunoi menajer au fost adunaţi din zonele verzi ale Blajului în cadrul unei acţiuni de ecologizare, la care au participat aproximativ 800 de elevi. Acţiunea, care s-a desfăşurat joi, 6 aprilie 2017, a fost organizată de Primăria Municipiului Blaj, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, la eveniment participând, cu elevi şi cadre didactice, toate şcolile din municipiu.
 • Blaj: peste o treime din autoturismele controlate, în doar trei ore, au prezentat defecţiuni tehnice

  Peste o treime din autoturismele controlate, într-un interval de numai trei ore, pe raza municipiului Blaj au prezentat defecţiuni tehnice, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Marţi, 25 aprilie, poliţiştii rutieri din Blaj, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român, au verificat 15 autovehicule, la şase dintre acestea fiind identificate defecţiuni tehnice.
 • Volei Alba Blaj, campioana României 2017: "de 3x mândri, de 3x campioana României"

  Volei Alba Blaj a câştigat un nou titlu de campioană a României la volei feminin, cel de-al treilea (consecutiv) din palmares, cu trei etape înainte de finalul campionatului, după ce s-a impus, duminică, pe terenul principalei sale urmăritoare, CSM Bucureşti. Deşi formaţiei noastre îi era suficient un punct pentru a-şi asigura titlul, fetele pregătite de Darko Zakoc au realizat acest lucru în stil de mare campioană, printr-o victorie categorică, 3-0 (25-14, 25-17, 25-18). Câştigarea celui de-al treilea titlu naţional vine să confirme, încă odată, parteneriatul de succes dintre administraţia locală blăjeană şi cea judeţeană, performanţele echipei Volei Alba Blaj fiind cele care au făcut posibilă demararea proiectului construcţiei, la Blaj, a unei Săli Polivalente care să deservească întregul sport judeţean. Cel de-al treilea titlu naţional reprezintă o performanţă de excepţie pentru Alba şi Blaj, realizată de o echipă profesionistă, cu un management eficient, de succes, fapt subliniat de declaraţiile celor care se ocupă de destinele mândriei sportive a Blajului şi a judeţului Alba.
 • Blaj: Miercuri începe turneul final la minivolei băieţi, găzduit de CSŞ Blaj

  Blajul găzduieşte, de miercuri, 5 aprilie, până duminică, 9 aprilie, turneul final al Campionatului Naţional de minivolei băieţi. Cele mai bune 8 echipe din ţară, împărţite în două grupe, vor lupta pentru titlul naţional la această categorie de vârstă. Meciurile vor avea loc în sălile CSŞ Blaj şi "Timotei Cipariu". În faza grupelor, micii voleibalişti blăjeni, pregătiţi de Delu Man (foto), vor evolua în Sala CSŞ Blaj, în fiecare zi, de la ora 16.00. Organizatori sunt: Primăria Municipiului Blaj, Federaţia Română de Volei şi Clubul Sportiv Şcolar Blaj.
 • Blaj: joi, 6 aprilie, ora 18.00, în Parcul Avram Iancu, manifestări dedicate Zilei Mondiale a tenisului de masă - World Table Tennis Day 2017

  De Ziua Mondială a tenisului de masă, iubitorii acestui sport, şi nu numai, sunt invitaţi la o acţiune specială în Parcul Avram Iancu, care se va desfăşura joi, 6 aprilie, de la ora 18.00. Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu de manifestări organizate la Blaj cu ocazia Zilei Mondiale a tenisului de masă, în România fiind desfăşurate activităţi similare în peste 60 de oraşe. Manifestarile de la Blaj sunt organizate de Amatur România, cu sprijinul Primăriei Blaj
 • Încă un pas spre titlu: Volei Alba Blaj Ştiinţa Bacău 3-0: cronică, statistică, foto

  Volei Alba Blaj a învins, miercuri seara, Ştiinţa Bacău, scor 3-0 (25-18, 25-19, 25-4) şi a făcut un nou pas spre cel de-al treilea titlu de campioană. Pentru echipa noastră urmează 3 deplasări - la Dinamo, CSM Lugoj şi CSM Bucureşti - fetele pregătite de Darko Zakoc având şansa să închidă campionatul dacă vor câştiga în aceste partide.
 • Cuvantare la pensionarea Diaconului Bodo Stumpf

  Colegii mei de la Caritas Blaj, aflând că se va pensiona Diaconul Bodo Stumpf, se întreabă îngrijorați, ce se întâmplă după acest moment și cine ne va mai susține în continuare opera pe care Caritas a dezvoltat-o într-o regiune destul de extinsă în Transilvania (România) în ultimii 20 de ani?
 • Invitatie în Germania si Austria a Pr. Nicolae Anuscă - Director Caritas Blaj

  În perioada 12-25 Martie Părintele Nicolae Anușcă - Director Caritas Mitropolitan Blaj a întreprins o vizita în Germania și Austria răspunzând astfel invitației primite din partea a doi dintre partenerii strategici și de suflet, Caritas Vorarlberg (Austria) și Parohia Sfântul Gordianus Bad Kreuznach-Planig (Germania).
 • În weekend, Blajul devine "oraşul dulce", la "Sărbătoarea Mierii" 2017

  Peste 10.000 de vizitatori sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, 25 şi 26 martie 2017, la cel mai mare târg apicol din România, unde şi-au anunţat prezenţa 150 de producători, expozanţi şi invitaţi, din 20 de ţări. Ajunsă la ediţia a X-a, "Sărbătoarea Mierii" 2017 vine cu numeroase noutăţi şi surprize dulci, sobrietatea conferinţelor pe teme de miere fiind însoţită de veselia şi farmecul pe care îl oferă programele speciale pentru tineret şi cei mici şi atmosfera de târg de primăvară. Deschiderea oficială a târgului apicol va avea loc sâmbătă, 25 martie, la ora 10.00, pe scena amplasată în Piaţa 1848, locul care va găzdui marea majoritate a manifestărilor. Organizatorii celei de-a X-a ediții a "Sărbătorii Mierii" sunt: Apidava Blaj, Primăria şi Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Asociația Apis Târnave Blaj.
 • Biserica Catolică din România, împotriva legiferării parteneriatelor civile între persoane de același sex - Conferința Episcopilor Catolici solicită retragerea inițiativei legislative

  Biserica Catolică din România dezaprobă Propunerea legislativa privind Parteneriatele civile între persoane de același sex și solicită retragerea acestei inițiative legislative pe care o consideră un atac la demnitatea persoanei și la integritatea familiei. În calitate de președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din România, PF Cardinal Lucian Mureșan a publicat o scrisoare deschisă, adresată Parlamentului României, pe fondul unei propuneri legislative care vizează parteneriatele civile între persoane de același sex. "Vocația pro-occidentală a națiunii noastre nu presupune copierea modelelor ideologice distructive. Dimpotrivă, românii, ca popor creștin, sunt chemați să ajute Europa și Civilizația din care facem parte să-și refacă rădăcinile creștine și morale", se arată în scrisoarea deschisă. "Biserica Catolică din România consideră că „Proiectul de lege privind stabilirea parteneriatelor civile” este un atac la demnitatea persoanei, la integritatea familiei, implicit la echilibrul vieții sociale și la viitorul nației noastre. Pentru binele comun al societății și al familiei, cât și pentru demnitatea fiecărei persoane, Biserica Catolică din România solicită retragerea Proiectului de lege 498/2016 trimis spre adoptare Camerei Deputaților din Parlamentul României" afirmă textul documentului semnat de PF Cardinal Lucian Mureșan. Iată textul integral al scrisorii (foto 2).
 • Amenzi de peste 6.000 de lei la Valea Lungă; marfă expirată la două societăţi comerciale

  Poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.100 lei, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe raza comunei Valea Lungă. La două dintre societăţile verificate au fost identificate băuturi alcoolice şi produse alimentare a căror termen de valabilitate era expirat.
 • Atenţie la cei care vă schimbă scocurile la casă: tentativă de înşelăciune la Cetatea de Baltă

  Mai mulţi bărbaţi din judeţul Mureş sunt cercetaţi pentru tentativă de înşelăciune, după ce i-au solicitat unei femei în vârstă, din Cetatea de Baltă, o sumă de 50 de ori mai mare decât au stabilit iniţial, în urma unei lucrări de schimbare a scocurilor de la faţada casei.
 • Blaj: "Sărbătoarea Mierii" 2017, pe 25 şi 26 martie

  Ajunsă la ediţia a X-a, "Sărbătoarea Mierii" se va desfăşura în zilele sâmbătă şi duminică, 25 şi 26 martie 2017. Cel mai mare târg apicol din România vine, şi în acest an, cu noutăţi, ediţia 2017 marcând o premieră absolută pentru târgurile de profil din România, prin prezenţa preşedintelui Federației Internaționale a Asociațiilor de Apicultori (APIMONDIA), Philip McCabe (Irlanda). Cele trei secţiuni obişnuite - târgul cu vânzare, secțiunea de comunicări științifice și programul artistic - vor avea şi ele noutăţi faţă de ediţiile precedente. Capul de afiş al concertului în aer liber, de sâmbătă seara, este cunoscutul cântăreţ Mihail, iar ziua de duminică este dedicată special copiilor. Organizatorii celei de-a X-a ediții a "Sărbătorii Mierii" sunt: Apidava Blaj, Primăria şi Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Asociația Apis Târnave Blaj.
 • Blaj: acţiuni ale poliţiştilor Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj

  Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, pe raza localităţilor rurale aflate în zone de competenţă. Au fost aplicate 47 de amenzi, confiscaţi 42 de litri de băuturi alcoolice şi a fost identificat autorul unui furt din locuinţă. Între cazurile raportate de poliţişti în ultimele 24 de ore menţionăm: cazan de ţuică sustras la Valea Lungă, comercializare de bere cu termen de valabilitate expirat la Mihalţ, furt de bani la Cetatea de Baltă şi două cazuri de conducere fără permis la Blaj şi Jidvei.
 • Blaj aLive 2017, pe 4 iunie: ediție reconfigurată, cu Amy Mcdonald cap de afiș

  Amy Mcdonald (UK), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (Rep. Moldova), Șuie Paparude (Ro), Coma (Ro) și Sinoptik (Ucraina) se numără printre primele confirmări Blaj aLive 2017. Aflat la cea de-a cincea ediție, festivalul va avea loc pe 4 iunie, pe Câmpia Libertății și va oferi fanilor bilete special gândite pentru distracția în gașcă, anunţă organizatorii în primul comunicat de presă legat de ediţia din acest an.
 • Blaj: amplă acţiune cu efective mărite pentru combaterea încălcării legii

  Poliţiştii din Blaj şi cei din cadrul secţiilor de poliţie rurală arondate, cu sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor locali, au desfășurat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Blaj şi în localităţile rurale din raza de competenţă. Au fost verificate 489 de autovehicule, 25 de societăţi comerciale, au fost identificate 6 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni precum şi o persoană urmărită, au fost aplicate 318 amenzi, în valoare de 118.075 lei şi confiscate bunuri în valoare de 3.354 lei, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba.
 • Blaj: bărbat arestat pentru tâlhărie

  Poliţiştii din Blaj l-au identificat şi reţinut pe un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Bucureşti, bănuit de comiterea a două tâlhării pe raza municipiului. Acesta este acuzat că, prin violenţă, i-a sustras lanţul de aur unui tânăr de 30 de ani şi telefonul mobil unei adolescente de 17 ani. Suspectul va fi cercetat în stare de arest preventiv.
 • Cu o mână pe titlu! Volei Alba Blaj - CSM Bucureşti 3-0: statistică, declaraţii, foto

  Volei Alba Blaj a învins, marţi seara, CSM Bucureşti, scor 3-0 (25-12, 25-12, 25-20), după o prestaţie entuziasmantă, în deschiderea etapei a II-a a fazei secunde a Diviziei A1. Echipa noastră şi-a mărit la 10 puncte avansul în clasament faţă de formaţia bucureşteană şi mai are nevoie de 5 victorii în ultimele 8 meciuri pentru a cuceri al treilea titlu (consecutiv) naţional din palmares.
 • Blaj: "Cupa Mărțișorului" la Majorete 2017 - rezultate, FOTO

  "Cupa Mărțișorului" la Majorete, aflată la ediția a VI, s-a desfășurat la Blaj, vineri, 3 martie, în sala Clubului Sportiv Şcolar, într-o atmosferă de sărbătoare. Organizatorii acestei competiții au fost Club Sportiv Gimn Star Blaj și Liceul Tehnologic Timotei Cipariu Blaj, având ca parteneri Direcția Județeană de Sport și Tineret Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Club Sporiv Școlar Blaj, Radio Blaj și Primăria Blaj.
 • Blaj: doi morţi şi doi răniţi, în urma unui accident provocat de un şofer beat, la Jidvei

  O tânără însărcinată în şapte luni şi o fetiţă în vârstă de doi ani şi-au pierdut viaţa, luni seara, într-un grav accident rutier produs la ieşirea din Jidvei spre Blaj, după ce conducătorul autoturismului în care se deplasau, aflat în stare de ebrietate, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat în coliziune cu o maşină care venea din sens opus. Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe şoferul vinovat de producerea accidentului, acesta urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.
 • “Cupa Blajului” la volei amator, un succes organizatoric

  Ediţia a treia a "Cupei Blajului" la volei amator, "old boys", derulată weekend-ul trecut la Blaj, s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii, anunţă organizatorii. Competiţia, care trebuia să aibă un câştigător, a fost adjudecată de echipa organizatoare, Old Boys Blaj (foto 1), care a trecut, într-o finală viu disputată, de Alba Carolina Sport Team Alba Iulia. De asemenea au fost acordate şi patru premii individuale: Dan Moldovan (Alba Carolina Sport Team) - cel mai bun jucător al turneului, Dan Mărginean (Friends 25 Sibiu) - cel mai bun trăgător, Robert Szekely (Old Boys Blaj) - cel mai bun ridicător şi Dan Balu (ACS Atomic Blaj) - cel mai experimentat sportiv.
 • ISU Alba: Atenţie la arderea vegetaţiei uscate! Peste 60 de incendii de vegetație uscată (7 în zona Blaj) doar în weekend

  Peste 60 de incendii, soldate cu arderea a aproximativ 120 de hectare de vegetație uscată, s-au înregistrat în weekendul trecut în judeţul Alba. La 7 dintre acestea au intervenit pompierii din Blaj, în Blaj, Petrisat, Lupu, Cenade şi Cergău. Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Unirea" al județului Alba avertizează că în cazul nerespectării prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – APIA va aplica sancțiuni care ajung până la excluderea de la plata sprijinului financiar pentru deținătorii terenurilor, iar Garda Naţională de Mediu Alba va aplica amenzi în valoare de 3.000-6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000-50.000 lei persoanelor juridice. Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului cu foc şi/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancţiune contravenţională, astfel:1.000 – 2.500 lei.
 • Volei Alba Blaj, câştigătoare detaşată a sezonului regulat; statistică şi reacţii după victoria clară cu CSM Târgovişte

  Volei Alba Blaj a învins, luni seara, CSM Târgovişte, cu 3-0 (25-12, 25-21, 25-22), în ultimul meci al sezonului regulat al Diviziei A1 la volei feminin. Cu un parcurs aproape perfect (63 de puncte din 66 posibile), campioana României încheie prima fază a competiţiei pe primul loc, la 7 puncte diferenţă faţă de a doua clasată, fiind favorită la cucerirea celui de-al treilea titlu naţional din palmares. În primul meci al fazei a doua a Diviziei A1, Volei Alba Blaj va primi vizita ocupantei locului 6, CSM Lugoj, sâmbătă, 18 martie, de la ora 18.00.
 • Blaj: vineri, 3 martie, ora 10.00, are loc a VI-a ediţie a "Cupei Mărţişorului" la majorete

  Vineri, 3 martie 2017, începând cu ora 10.00, la Blaj va avea loc cea de-a VI-a ediţie a "Cupei Mărţişorului" la majorete. 132 de sportive, de la şcoli din Oradea, Deva, Alba Iulia, Blaj şi Cetatea de Baltă vor participa la cele patru secţiuni de concurs. Evenimentul este găzduit de sala de sport a Clubului Sportiv Şcolar Blaj, din Parcul Avram Iancu, iar intrarea este liberă.
 • Blaj: doi minori reţinuţi pentru furt, după ce s-au folosit mai multe focuri de avertisment

  Doi minori din Blaj au fost prinşi în flagrant delict, de către poliţişti şi jandarmi, în timp ce încercau să sustragă ţigări dintr-un magazin în care au pătruns prin efracţie. Sunt cercetaţi pentru furt calificat. Pentru a-i putea prinde pe cei doi, un jandarm a fost nevoit să execute mai multe focuri de avertisment, în plan vertical.
 • Eveniment editorial la Blaj: prezentare de cărţi de teologie semnate Călin-Daniel Pațulea și William Bleiziffer.

  Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Blaj, în colaborare cu Biblioteca Municipală ”Școala Ardeleană” Blaj organizează joi, 2 martie 2017, de la ora 16.00, prezentarea a patru cărți, scrise de Lect. univ. dr. pr. Călin-Daniel Pațulea și Conf. univ. dr. pr. William Bleiziffer. Evenimentul se va desfăşura la Sala de lectură a Bibliotecii Municipale din Blaj, str. N. Bălcescu nr. 3.
 • Final de drum în Liga Campionilor:Volei Alba Blaj - Dinamo Moscova 1-3 *statistică, declaraţii, foto

  Volei Alba Blaj a părăsit, marţi seara, cu capul sus, ediţia 2016/2017 a Ligii Campionilor la volei feminin. Deşi a pierdut în faţa campioanei Rusiei, Dinamo Moscova, scor 1-3 (21-25, 25-23, 16-25, 22-25), echipa noastră a oferit o prestaţie foarte bună, "gigantul" rus impunându-se, la mare luptă, după aproape două ore de joc. Campioana României îşi încheie aventura în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, prestaţia din ultimele două meciuri stârnind regrete că aventura din Europa s-a încheiat exact într-un moment în care formaţia pregătită de Darko Zakoc se afla la cel mai ridicat nivel din acest sezon.
 • Propunere legislativă a deputatului blăjean Claudiu Răcuci (PNL): relaxare fiscală pentru orele suplimentare ale angajaţilor din sector privat

  Deputatul PNL Claudiu Răcuci anunţă, într-un comunicat de presă, depunerea unei propuneri legislative extrem de importante privind modificarea şi completarea Codului fiscal, care va aduce beneficii importante angajatorilor şi angajaţilor din sectorul privat, dar şi venituri mai mari la bugetul asigurărilor sociale. Conform acestei iniţiative, orele suplimentare lucrate de angajaţii cu normă întreagă vor fi scutite de impozitul pe venit, de contribuţiile sociale de sănătate, de şomaj şi riscuri de accidente. Claudiu Răcuci spune că o asemenea măsură nu se poate aplica şi în domeniul public, deoarece plata orelor suplimentare este la decizia exclusivă a Guvernului Grindeanu.
 • 2 martie 2017: primul pelerinaj din acest an la Sanctuarul din Cărbunari (Blaj).

  Joi, 2 martie 2017, cu ocazia cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la ultima apariţie a Fecioarei de la Banneux (Belgia), se organizează primul pelerinaj din acest an la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj). Programul spiritual cuprinde Calea Sfintei Cruci (ora 14.00), Rugăciunea Sfântului Rozariu (ora 15.00) şi Sfânta Liturghie (15.30).
 • 28 februarie: "Ziua porților deschise" la Liceul Teologic Greco-Catolic "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj

  În perioada 27 februarie - 16 martie 2017 se desfășoară prima etapă de înscriere în învățământul primar. Pentru anul școlar 2017/2018 ne-am propus o clasă pregătitoare cu 25 de locuri. Pentru completarea cererilor tip și depunerea dosarelor sunteți așteptați zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00 (luni-vineri), respectiv 9.00-13.00 (sâmbăta) la secretariatul Liceului Teologic Greco-Catolic "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj, în locaţia din Str. Republicii, nr.8. Marţi, 28 februarie 2017, şcoala organizează "Ziua porților deschise" la sediul din Bulevardul Republicii, nr. 8.
 • Azi, ultimul meci în Liga Campionilor: Volei Alba Blaj - Dinamo Moscova, de la ora 18.00, la Sibiu

  Volei Alba Blaj îşi încheie parcursul din acest an în Liga Campionilor cu un nou meci de gală. Marţi, 28 februarie, de la ora 18.00, în Sala Transilvania din Sibiu, campioana României primeşte vizita campioanei Rusiei, Dinamo Moscova, în ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor. Intrarea este liberă. Partida va fi transmisă, în direct, de Digisport 3 şi de site-ul www.laola1.tv.
 • Miercuri, 1 martie 2017: „Ziua porților deschise” la Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj

  Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj vă invită miercuri, 1 martie 2017, între orele 15.00 și 17.00, la manifestările organizate de „Ziua porților deschise” pentru copiii care vor fi înscriși în clasa pregătitoare și pentru părinții acestora. Cu această ocazie, părinții și copiii vor putea vizita spațiile școlare și vor discuta cu dascălii școlii. Scopul acestui eveniment este prezentarea şcolii, a resurselor materiale şi umane, viitorilor beneficiari - elevi şi părinţi. Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj au distribuit grădinițelor din Blaj pliante cu oferta educativă a unității de învățământ.
 • "Dragobete – iubește românește!", la Școala Gimnazială "Simion Bărnuțiu" Tiur. Miercuri, "Ziua porților deschise"

  Vineri, 24 februarie 2017, la Școala Gimnazială "Simion Bărnuțiu" Blaj - Tiur s-a desfășurat activitatea "Dragobete -iubește românește!" Activitatea, coordonată de prof. Marcu Nicoleta Ioana, prof. Păcurar Elena și prof. înv.primar Bîrlea Aurelia Cristina, a implicat elevii claselor gimnaziale și ai clasei a III-a și a avut ca scop promovarea sărbătorilor și obiceiurilor din tradiția poporului român. Școala Gimnazială ,,Simion Bărnuțiu” Blaj - Tiur anunță organizarea "Zilei porților deschise" în data de 1 martie 2017, între orele 10.00 și 19.00, în incinta unității școlare și are ca scop prezentarea ofertei educaționale, pentru anul școlar 2017/2018, în vederea înscrierii la clasa pregătitoare. La Mănărade, "Ziua porților deschise" va avea loc vineri, 3 martie 2017, între orele 10.00 și 18.00.
 • Luni, 27 februarie: Târgul de mărţişoare "Bazarul Primăverii" la Caritas Blaj

  Pentru al şaptelea an consecutiv, Caritas Blaj organizează "Bazarul Primăverii", sub acest generic având loc tradiţionalul Târg de mărţişoare, unde, în acest an, vor fi scoase la vânzare peste 1.000 de mărţişoare, realizate de aproximativ 600 de copii din Blaj şi din mediul rural, elevi ai şcolilor si proiectelor participante. Evenimentul se va desfăşura în faţa sediului Caritas Blaj, din Bulevardul Republicii, Nr. 8, luni 27 februarie 2017, începând cu ora 11.00. Sumele strânse din vânzarea mărţişoarelor vor fi utilizate pentru organizarea activităţilor şcolare extracurriculare sau cu caracter socio-educativ, transmit organizatorii.
 • Cluj Napoca: primele cursuri de formare iniţiate de PS Claudiu Pop

  Reprezentanţi din cele şase eparhii ale Bisericii Greco-Catolice din România au participat, în perioada 20 - 22 februarie 2017, la primul modul din seria cursurilor de formare iniţiate de către PS Claudiu Pop - Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore pentru acest an şi cofinanţate de către organizaţia germană RENOVABIS. Tema acestor cursuri este strâns legată de formarea leadership-ului în structurile eparhiale.
 • Nominalizarea Caritas Blaj pentru Instituția Anului la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială 2017

  Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj a fost nominalizată la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială ediția 2017, la secțiunea Instituția Anului de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, structura teritorială Sibiu.
 • Blaj: defecţiuni tehnice la o treime din autoturismele verificate miercuri, în doar 3 ore

  14 amenzi, în valoare de peste 3.000 lei, 6 autovehicule cu defecţiuni tehnice şi 3 certificate de înmatriculare retrase reprezintă bilanţul unei acţiuni desfăşurate, miercuri, pe raza municipiului Blaj, de poliţişti rutieri şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român.
 • Orientează 2% spre Caritas și redirecționează-ți viața spre Inima Bisericii!

  Asociația Caritas face un apel către toți simpatizanții, membrii și oamenii de bună credință care locuiesc pe raza Municipiului Blaj să orienteze procentul de 2% din impozitul pe venit pentru susținerea serviciilor pe care organizația le desfășoară de 20 ani în folosul vârstnicilor și copiilor cu dizabilități din zona Blaj.
 • Sâmbătă, 25 februarie, are loc "Cupa Blajului - Volei pentru toate vârstele" la volei amator, "old boys"

  Ediţia a treia a "Cupei Blajului" la volei amator, "old boys", se va desfăşura sâmbătă, 25 februarie, în Sala CSS Blaj, din Parcul Avram Iancu. La turneul din acest an, care se desfăşoară sub genericul "Volei pentru toate vârstele" participă şase echipe de "old boys", formate din foşti voleibalişti şi foste voleibaliste din Alba Iulia, Blaj, Ocna Mureş, Turda şi Sibiu. Meciurile de sâmbătă vor începe la ora 10.00, finala mică este programată de la ora 17.00, iar finala mare se va desfăşura de la ora 18.00. "Cupa Blajului - Volei pentru toate vârstele" este organizată de echipa "Old Boys" Blaj.
 • Cea mai frumoasă poveste: Caritas Blaj a împlinit 20 de ani de existenţă

  Luni, 20 februarie 2017, s-au împlinit 20 de ani de la înființarea Asociaţiei Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, cea mai mare instituție a Mitropoliei Blajului. Pe 20 februarie 1997, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan a încredințat părintelui Nicolae Anușcă nobila misiune de a înființa în Biserica Greco Catolică o operă destinată săracilor, care să reînvie tradiția de odinioară a Blajului, cultivată, de-a lungul a 250 de ani, de vlădicii, cărturarii și preoții Bisericii prin nenumăratele fundații și asociații bisericești. În acești 20 de ani de viață, Asociația Caritas a devenit cea mai mare instituție din cadrul Mitropoliei Greco-Catolice a Blajului, având un număr de aproximativ 100 de angajați, gestionând prin serviciile și activitatea derulată peste două milioane de euro anual și sprijinind, în diferite forme, prin cele 20 de proiecte și inițiative, peste 1.000 de persoane în fiecare an.
 • Dinamo Krasnodar - Volei Alba Blaj 0-3: prima victorie din această ediţie a Ligii Campionilor

  Volei Alba Blaj a obţinut, marţi seara, o spectaculoasă victorie, scor 3-0 (25-18, 25-18, 25-17), pe terenul deţinătoarei Cupei CEV, Dinamo Krasnodar, într-un meci ce a contat pentru etapa a V-a a Grupei B a Ligii Campionilor la volei feminin. Pentru campioana României, cele 3 puncte câştigate la Krasnodar sunt şi primele din această ediţie a celei mai importante competiţii europene intercluburi.
 • Blăjeni răniţi uşor într-un accident rutier, la Sântimbru

  Doi blăjeni au fost răniţi uşor după ce autobuzul în care se aflau a fost lovit de un Tir în zona sensului giratoriu de la Sântimbru, la ieşirea spre Alba Iulia.
 • Blaj: noi medici specialişti la Spitalul Municipal Blaj

  Opt noi medici specialişti şi-au început activitatea la Spitalul Municipal Blaj în ultimele luni, alţi 14 aşteptând să-şi termine rezidenţiatul pentru a lucra în unitatea medicală blăjeană, unde, începând de anul trecut, se efectuează operaţii oftalmologice şi de chirurgie vasculară. În acest an, s-a achiziţionat, prin Asociaţia "2% pentru Spitalul Blaj", aparatură medicală pentru adulţi şi copii, din banii strânşi în urma contribuţiei angajaţilor spitalului şi a binevoitorilor.
 • "Alege să fii voluntar", program de voluntariat derulat de ISU Alba

  Persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, care doresc să se alăture pompierilor salvatori, se pot înscrie în programul de voluntariat “Salvator din pasiune”, derulat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba.
 • Blaj: Au început înscrierile pentru "Ziua Femeii" organizată de Primăria Blaj

  Primăria Municipiului Blaj invită doamnele pensionare din oraş la sărbătoarea "Ziua Femeii", ce va fi organizată miercuri, 8 martie 2017, începând cu ora 12.00, la Căminul Cultural din Tiur. Înscrierile se fac până la data de 3 martie, ora 14.00, la noul sediu al Serviciului Asistenţă Socială, situat pe strada Câmpul Libertăţii, Nr. 1A.
 • PS Claudiu Pop, în mijlocul credincioşilor din Parohia Greco-Catolică Cetatea de Baltă

  PS Claudiu Pop, Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, a fost prezent, duminică, 12 februarie, în mijlocul credincioşilor din Parohia Greco-Catolică Cetatea de Baltă, care a celebrat a XXV - a zi Mondială a Bolnavului. În cuvântul său de învățătură, a salutat pe toți cei prezenți, exprimându-și bucuria reîntoarcerii în mijlocul acestei comunități, apoi a transmis salutul și binecuvântarea Preafericitului Cardinal Lucian Mureșan. După oficierea Sfintei Liturghii, a urmat procesiunea spre Grota Maicii Sfinte din Cetatea de Baltă. PS Caludiu a vizitat, cu această ocazie, şi “Centrul Caritas Sfântul Anton de Padova”, inaugurat în data de 14 noiembrie 2016, la Cetatea de Baltă.
 • Caritas România organizează duminică, 19 februarie, în toate bisericile catolice, o colectă pentru refugiaţii sirieni

  La inițiativa Caritas Romania și cu binecuvântarea Conferinței Episcopilor Catolici din România se va organiza duminică, 19 februarie 2017, o colectă specială cu scopul de a veni în ajutorul celor peste 11 milioane de refugiati din Siria, care au fost obligaţi să-și abandoneze locuințele și să se refugieze în zone mai liniștite din Siria sau țările vecine Siriei de teama și ororile războiului din această țară, se amintește în scrisoarea circulară (foto 2) pe care Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan a transmis-o tuturor comunităților parohiale din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș. Apelul pe care Preafericirea Sa îl adresează preoților și credincioșilor urmează linia Sfântului Părinte Papa Francisc, care în repetate rânduri a făcut apel la solidaritate pentru refugiații din Siria, informează Centrul de Comunicare Caritas Blaj.
 • Blaj: "Siguranța înainte de toate" la Școala Gimnazială ,,Simion Bărnuțiu” Tiur

  ,,Siguranța înainte de toate!” a fost genericul sub care la Școala Gimnazială ,,Simion Bărnuțiu” din Tiur s-a desfăşurat miercuri, 15 februarie 2017, două evenimente care au marcat Ziua siguranței pe Internet şi Ziua Europeană a apelului unic 112, cu scop de promovare a utilizării într-un mod mai sigur și mai responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, precum și educarea comportamentului civic prin promovarea importanței numărului unic de urgență 112.
 • Eveniment inedit media în Austria - protagonist Parintele Nicolae Anuşcă - Director Caritas Blaj

  Miercuri, 8 februarie 2017, Părintele Nicolae Anuşcă - Director Caritas Mitropolitan Blaj, alături de Doamna Edith Pinter – Directoare Caritas Eisenstadt - Austria, a susţinut o conferinţă de presă. Evenimentul media s-a desfăşurat în foaierul casei St. Martin din Eisenstadt și s-a bucurat de un viu și real interes din partea reprezentanților media din regiunea Burgenland-Austria. Tema conferinței de presă a fost focusată pe problematica socială a copiilor din România, cu trimitere directă la copiii cu dizabilități și copiii orfani. Jurnaliștii prezenți au fost foarte interesați și de situația economică, socială și politică actuală din țara noastră, mai ales după ce evoluția realității românești din ultimele zile deschide jurnalele de știri din întreaga Europă.
 • Blaj: Circulaţia rutieră la bariera CFR din zona Cimitirului Central va fi oprită luni, 13 februarie

  Circulaţia rutieră peste pasajul de trecere la nivel cu calea ferată din zona Eroilor - Cimitirul Central va fi oprită luni, 13 februarie, între orele 08.30 - 14.00, din cauza unor lucrări ce se efectueză la linia de cale ferată. În aceste condiţii, şoferii sunt sfătuiţi să folosească rutele ocolitoare, calea ferată mai putând fi traversată în Blaj fie prin pasajul din cartierul Câmpul Libertăţii, fie pe Podul Minciunilor.
 • Volero Zürich - Volei Alba Blaj 3-0: statistică, declaraţii, foto

  Volei Alba Blaj a pierdut şi cel de-al patrulea meci din această ediţie a Ligii Campionilor la volei feminin şi rămâne fără nici un punct acumulat în cea mai puternică grupă din acest sezon. Joi seara, campioana României a fost învinsă, în deplasare, de Volero Zürich, scor 0-3 (17-25, 18-25, 17-25), după 69 de minute de joc efectiv. Campioana Elveţiei s-a dovedit o echipă prea puternică pentru formaţia pregătită de Darko Zakoc, care a afirmat, la sfârşitul acestui meci, că echipa noastră nu poate decât să înveţe din astfel de jocuri, pentru a putea progresa în viitor.
 • Triodul – perioadă a anului liturgic pascal

  Perioada Triodului durează 10 săptămâni. Începe cu Duminica Vameșului și a Fariseului și se încheie în Sâmbăta din Săptămâna mare. Aceste 10 săptămâni le-aș prezenta așa: 3+6+1, adică 3 săptămâni pregătitoare pentru începerea Postului mare, 6 săptămâni ale Postului și 1 Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Cele 3 săptămâni pregătitoare sunt încadrate între 4 duminici: Duminica Vameșului și a Fariseului, Duminica Fiului risipitor, Duminica Înfricoșătoarei Judecăți sau a Lăsatului de carne și Duminica Izgonirii lui Adam din rai sau a Lăsatului de brânză.
 • Mesajul Cardinalului Lucian cu ocazia Octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor (18-25 ianuarie)

  "Fraternitatea dintre creștini nu este însă un sentiment vag, și nici nu se naște dintr-o formă de indiferență față de adevăr. Ea este zidită pe realitatea supranaturală a Sfântului Botez și este dăruită fiecărui membru al unicului Trup al lui Cristos. Împreună îl mărturisim pe Isus ca Dumnezeu și Domn; împreună îl recunoaștem ca Unicul mijlocitor între Dumnezeu și oameni. De aceea, consider că cei chemați la a păstori Bisericile noastre trebuie să fim conștienți de faptul că mulți creștini din România așteaptă pași concreți de apropiere între noi. Fiindcă despărțirea și separarea este cu adevărat un prilej de sminteală. Este porunca Domnului, și este, totodată,un imperativ al momentului în care trăim, acela de a continua dialogul. Însă nu un dialog superficial, ci unul sincer și realist, cu răbdare și perseverență, și mai ales în fidelitate față de adevăr."
 • CURS DE SPECIALIZARE MANAGER DE PROIECT

  Programul de specializare este organizat de Asociatia pentru Pregatirea Cetatenilor in Vederea Integrarii Europene - Blaj, autorizata ca furnizor de formare profesionala de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC – fosta CNFPA), si se finalizeaza cu o diploma de absolvire recunoscuta de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
 • CURS DE SPECIALIZARE FORMATOR

  Programul de specializare este organizat de Asociatia pentru Pregatirea Cetatenilor in Vederea Integrarii Europene - Blaj, autorizata ca furnizor de formare profesionala de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC – fosta CNFPA), si se finalizeaza cu un certificat de absolvire recunoscut de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
 • Posturi vacante la Primăria Blaj

  Primăria Blaj organizează, în perioada 10 februarie - 1 martie 2017, mai multe concursuri pentru ocuparea a 7 posturi vacante în cadrul instituţiei. Este vorba de un post în cadrul Biroului Urbanism, un post în cadrul Birou Impozite şi Taxe, 2 posturi în cadrul Serviciului de Poliţie Locală şi 3 posturi în cadrul Biroului Achiziţii Publice şi Birou Investiţii. Dosarele de concurs se depun la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, din cadrul Primăriei Blaj. Relaţii suplimentare se oferă şi la numărul de telefon 0258/710.110.
 • Comunicat de presă - Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Blaj

  PATRONATUL INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII DIN BLAJ

  (PIMM-BLAJ)
  COMUNICAT

  În ziua de 29 decembrie 2016, la şedinţa Consiliului Local al Primăriei Municipiului Blaj s-a aprobat proiectul de hotarare privind taxele locale pentru anul 2017.
  În data de 29.11.2016, prin adresa nr. 33 din 19.11.2016 s-a depus din partea PIMM-BLAJ un Memoriu conţinând propuneri ale agenţilor economici din Blaj privind stabilirea taxelor persoanelor juridice pentru anul 2017.
 • Taxa de mediu măreşte tarifele de salubritate la Blaj

  Blăjenii vor plăti mai mult pentru salubritate începând cu data de 1 ianuarie 2017. Consiliul Local Blaj a aprobat, în şedinţa de luni, 9 ianuarie, noile tarife la activităţile de salubrizare din municipiul Blaj. Preţul pentru populaţie va fi de 8 lei (inclusiv TVA)/persoană fizică pentru locuinţele individuale, iar în cazul agenţilor economici/persoane juridice tariful va fi de 65 lei (inclusiv TVA)/mc. Majorarea a fost cauzată de intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2017, a "taxei de mediu", în valoare de 80 lei/tonă, încasată de Fondul de Mediu pentru deşeurile inerte şi nepericuloase, în vederea eliminării finale prin depozitare.
 • Peste 2300 de pachete de Crăciun oferite de Caritas Blaj

  Sărbătoarea Crăciunului este o sărbătoare care reunește familia. În acest fel peste tot în localităţile din cele patru judeţe unde Caritas Blaj îşi desfăşoară activitatea (Alba, Sibiu, Mureş şi Braşov) copiii din Centrele de zi, copiii cu nevoi speciale, vârstnicii din Centrele de Îngrijire la Domiciliu, părinţi sau aparţinători, cu toţii s-au strâns împreună şi au colindat.

 • Blaj: Impozitele şi taxele locale pe 2017, adoptate de Consiliul Local

  Consiliul Local Blaj a adoptat, în şedinţa din 29 decembrie 2016, impozitele şi taxele locale pentru anul 2017. O parte semnificativă din veniturile bugetului municipiului Blaj pentru anul 2017 va fi orientată spre proiecte şi investiţii, afirmă primarul municiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar. Primăria Municipiului Blaj anunţă că, începând de luni, 9 ianuarie 2017, va începe încasarea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017. Blăjenii (persoane fizice) care îşi vor achita integral impozitul pe clădiri, teren şi auto până pe 31 martie 2017 vor primi o bonificaţie de 8%, stabilită prin hotărâre a Consiliului Local Blaj. Conform legii, impozitul pe clădiri, teren şi auto se plăteşte anual în două rate egale până la datele scadente de 31 martie şi 30 septembrie.