Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Ştiri

 • Blaj: Noapte de veghe la Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj, vineri, 22 septembrie 2017

  Credincioşii greco catolici sunt invitaţi la o Noapte de veghe în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Preasfânta Treime” din Blaj. Aceasta va începe vineri, 22 septembrie, și se va încheia sâmbătă, 23 septembrie, la ora 06.00. Evenimentul este organizat de Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Protopopiatul Român Unit – Blaj, Parohia ”Preasfânta Treime” Blaj I – Catedrală, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Arhiepiscopul-Cardinal LUCIAN. Tema nopţii de veghe din Catedrala Arhiepiscopală Majoră Blaj este "Cu Preacurata Fecioară Maria la Crucea lui Isus!"
 • Blaj: Târgul de animale va fi redeschis luni, 25 septembrie

  Târgul de animale Blaj, închis de la începutul lunii iunie pentru lucrări de reabilitare, va fi redeschis oficial luni, 25 septembrie, cu tradiţionalul târg „de ţară” de la finalul lunii septembrie. Practic, începând din această lună, municipiul Blaj beneficiază de unul dintre cele mai moderne târguri de acest gen din judeţul Alba, acesta fiind refăcut de la zero în mai puţin de patru luni de zile. Primăria Blaj anunţă că pentru accesul la târgul din 25 septembrie nu va percepe taxe pentru comercianţi, acestea urmând a fi decise, în conformitate cu noile facilităţi, în cel mai scurt timp. Din păcate, nu va fi permisă comercializarea porcilor, deoarece, din cauza focarelor de pestă porcină africană semnalate în ţară, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a solicitat interzicerea comercializării porcilor în târgurile de animale din judeţ.
 • Sâmbătă, 23 septembrie 2017, prima ediţie a "Zilelor Tiurului" - Program

  Prima ediţie a "Zilelor Tiurului", cea mai mare localitate componentă a municipiului Blaj, va avea loc sâmbătă, 23 septembrie 2017, începând cu ora 10.00. Inaugurarea unui monument reprezentativ pentru satul Tiur, parada călăreţilor şi concertul de muzică populară sunt principalele capete de afiş ale unei sărbători pregătite minuţios de organizatori, care îi invită la această manifestare pe tiurenii din sat şi de pretutindeni, dar şi pe blăjeni şi nu numai. Prima ediţie a "Zilelor Tiurului" este organizată de Primăria şi Consiliul Local Blaj.
 • Blaj: joi, 21 septembrie, exerciţiu ISU de simulare în caz de cutremur

  Joi, 21 septembrie, începând cu ora 10.00, pe raza municipiului Blaj va avea loc un exerciţiu de simulare a unei intervenţii a forţelor de răspuns în caz de cutremur. Exerciţiul de protecţie civilă, la care vor participa toate instituţiile responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență, va fi coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba. Deoarece este vorba doar de o simulare, Primăria Blaj roagă populaţia să nu intre în panică.
 • Episcopii catolici susţin demersul de declanşare a referendumului pentru modificarea art. 48, alin. 1 din Constituţia României

  Episcopii catolici susţin demersul de declanşare a referendumului pentru modificarea art. 48, alin. 1 din Constituţia României, se arată într-o scrisoară pastorală dată publicităţii la finalul sesiunii plenare de toamnă a Conferinţei Episcopilor catolici din România. "Le cerem tuturor credincioşilor şi oamenilor de bunăvoinţă din întreaga societate să susțină acest demers acasă, la muncă, oriunde au ocazia de a se întâlni cu prieteni, rude, cunoscuţi. Propunem aceasta ca pe o formă de apostolat şi ca pe o puternică mărturie de recunoaştere şi promovare a frumuseţii căsătoriei şi familiei aşa cum a voit-o Dumnezeu şi un răspuns dat campaniei subtile de distrugere a căsătoriei", se arată în document.
 • Tinerii, familiile şi comunicaţiile sociale, în atenţia episcopilor catolici din România la sesiunea de toamnă a Conferinţei Episcopilor Catolici din România

  Familiile, tinerii şi învăţământul catolic, mijloacele şi modalităţile de comunicare ale Bisericii şi opera misionară s-au aflat în centrul discuţiilor episcopilor romano-catolici şi greco-catolici din România, reuniţi la Iaşi în perioada 18-20 septembrie 2017, în sesiune plenară de toamnă a Conferinţei Episcopilor catolici din România (CER). Lucrările au fost găzduite de Episcopia Romano-Catolică de Iaşi şi au fost deschise în prezenţa Excelenţei Sale Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România. Viitoarea sesiune plenară a Conferinţei Episcopilor catolici din România se va desfăşura la Blaj, în perioada 30 aprilie - 2 mai 2018.
 • Blaj: "Bogăţiile Toamnei" 2017 - lista câştigătorilor; GALERIE FOTO

  53 de producători agricoli din zona Blajului au fost recompensaţi cu premii în bani, oferite de Primăria Blaj ca răsplată pentru prezenţa regulată în pieţele din Blaj cu produse de calitate. Pentru al doilea an consecutiv, marele premiu a fost câştigat de Ana Balasz din Petrisat, acordarea distincţiilor fiind făcută pe scena amplasată în Piaţa Mare Agroalimentară din Blaj. Mii de blăjeni au participat duminică, 17 septembrie, la "Bogăţiile Toamnei", o manifestare în cadrul căruia au putut admira expoziţiile cu vânzare ale producătorilor prezenţi şi au avut ocazia să se aprovizioneze pentru iarnă, totul într-un decor muzical tradiţional, asigurat de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba.
 • Blaj: înscrieri pentru întâlnirea festivă organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstei a Treia

  Pensionarii din Blaj care doresc să participe la petrecerea festivă organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstei a Treia sunt invitaţi să se înscrie la sediul Serviciului de Asistenţă Socială Blaj, în perioada 18-25 septembrie. Evenimentul va avea loc luni, 2 octombrie 2017, începând cu ora 12.00, la Căminul Cultural Tiur. Ziua Internaţionale a Vârstei a Treia este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, iar în fiecare an, în jurul acestei date, administraţia blăjeană îşi arată respectul cuvenit persoanelor în vârstă din oraş.
 • Blaj TeaM 18: program săptămâna 11-17 septembrie 2017

  18 adolescenți și tineri pasionați de teatru, film și muzică, alături de actori și muzicieni, călăuziți de Francesco Agnello și Anca B. Berlogea vă invită joi 14 septembrie la Blaj, de la ora 19.30, în clădirea celui mai vechi liceu românesc din Transilvania, Liceul "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj, să călătoriți în timp. "Călătorie în Marele Război", spectacolul multi-art, creat de elevi și de tineri, despre tinerii de acum un veac și cei de astăzi, se bazează pe scrisori de pe front, amintiri culese acum și fragmente din ziarul Unirea, publicate în perioada 1916-1918. Ultimul week-end va cuprinde, ca în fiecare săptămână, film, teatru și un atelier. Vineri, 15 septembrie, la Centrul Cultural "Iacob Mureșianu", va fi proiectat filmul "Aferim!" de Radu Jude, iar sâmbătă, 16 septembrie, publicul este invitat la spectacolul muzical "Apolodor" de Ada Milea.
 • Blaj: bărbat sub influenţa băuturilor alcoolice, reţinut pentru agresiune

  Poliţiştii din Blaj l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe un bărbat din municipiu, care, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, l-a agresat pe un concetăţean, pe strada Plopilor. În urma agresiunii, victima a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la spitalul din Blaj, fără a rămâne internată.
 • Blajul a găzduit, în perioada 4-6 septembrie 2017, Întâlnirea Națională a Reuniunilor Mariane

  Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Arhiepiscopul Cardinal Lucian, în zilele de 4, 5 și 6 septembrie 2017, a avut loc la Blaj, la Centru Protopopial, Întâlnirea Națională a Reuniunilor Mariane. Tema Întâlnirii: Preacurata Fecioară Maria în misterul lui Cristos și al Bisericii. Prin Ea ”Cuvântul s-a făcut trup și a locuit întru noi” (Ioan 1,14). Au participat delegațiile Reuniunilor Mariane eparhiale din Oradea, Lugoj, Cluj-Gherla, Maramureș, București și Blaj. Celebrările liturgice au avut loc în Catedrala Arhiepiscopală Majoră ”Preasfânta Treime”, iar lucrările, la Centrul protopopial.
 • Blaj: au început lucrările la pasarela pietonală peste calea ferată

  La Blaj au început lucrările de construcţie a pasarelei pietonale peste calea ferată din zona Liceului Tehnologic "Timotei Cipariu". Investiţia, cifrată la aproximativ 700.000 lei, asigură comunicarea pietonală a zonei centrale cu unul dintre cele mai mari cartiere blăjene, Hula, fiind solicitată de cetăţenii din acest cartier, după ce trecerea pietonală din zonă a fost desfiinţată odată cu construirea liniei de cale ferată rapidă. Autorităţile blăjene speră ca noua pasarelă să fie dată în funcţiune cel mai târziu în luna decembrie.
 • Blaj: hoaţă de buzunare, prinsă de poliţişti

  O tânără din Blaj, care a sustras suma de 50 de lei din buzunarul de la spate al unei cliente, într-un magazin din Blaj, s-a ales cu dosar penal, fiind prinsă de poliţişti imediat după comiterea infracţiunii. Suma de bani a fost recuperată şi restituită păgubitei.
 • Alba Iulia: Tânăr din Blaj, prins că şi-a pus piciorul în gips pentru a cerşi

  Poliţiştii locali din Alba Iulia au vindecat "miraculos" un tânăr din Blaj care avea piciorul în gips şi care cerşea pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ. Pe lângă faptul că i-au redat mersul perfect, poliţiştii locali l-au amendat pe tânărul din Blaj cu suma de 100 lei.
 • Blaj TeaM 18, la confluența dintre teatru și film - Program

  "Bacalaureat" de Cristian Mungiu, film distins cu Palme d'Or pentru regie la Cannes 2016, deschide, în 1 septembrie, la Blaj, un proiect de educație prin cultură, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Blaj TeaM 18 aduce, între 1-18 septembrie, în orașul de la confluența Târnavelor, cinci producții de teatru, trei proiecții de film și propune trei ateliere de creație pentru tineri, finalizate printr-un spectacol multi-art, cu tineri, despre tinerii de azi și cei de acum un veac. În trei week-end-uri, publicul este așteptat la Centrul Cultural "Iacob Mureșianu, din Blaj, la film, teatru și dezbatere. Premii internaționale, succes de public sau teme importante, văzute de tineri, sunt tot atâtea motive să ieșiți din casă și să mergeți la Blaj TeaM 18, proiect organizat de asociația Signis România împreună cu Primăria Municipiului Blaj, în parteneriat cu liceele din Blaj.
 • Volei Alba Blaj a început pregătirile pentru nou sezon; campioana României va organiza din nou"Cupa Blajului"

  Campioana Volei Alba Blaj a început pregătirile pentru noul sezon, în care şi-a propus atingerea obiectivelor devenite tradiţionale: câştigarea campionatului şi a Cupei României, precum şi o prestaţie cât mai bună în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor la volei feminin. Voleibalistele blăjene se vor pregăti în Sala "Timotei Cipariu", antrenorul principal Darko Zakoc programând, zilnic, câte două şedinţe de pregătire. Până la startul oficial al noului sezon, campioana României va participa la două turnee internaţionale, găzduite de CSM Lugoj şi Agroland Timişoara, şi va organiza "Cupa Blajului", în perioada 3-6 octombrie. Oficialii campioanei României sunt optimişti înaintea noului sezon şi au dat asigurări că şi lotul din acest an este puternic.
 • Blaj: voluntari internaţionali la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”

  Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, împreună cu organizația internațională de leader tineri AIESEC, vă așteaptă la proiectul DISCOVER. Deschiderea va avea loc marţi, 22 august, la ora 10.00, la Colegiul Național. Proiectul DISCOVER se va desfasura în perioada 22 august - 17 septembrie, având ca scop principal dezvoltarea comunității prin derularea unor activități educaționale și multiculturale organizate de voluntari internaționali pentru elevii de toate vârstele din Blaj și comunitățile învecinate. Nu uitați să vă înscrieți cât mai repede, locurile fiind limitate.
 • Blaj: Tabăra Internaţională de Artă "Inocenţiu Micu Klein" la final - GALERIE FOTO

  Peste 70 de lucrări realizate de artiştii prezenţi la ediţia din acest an a Taberei de pictură şi sculptură "Ioan Inochentie Micu Klein" Blaj sunt expuse la Muzeul de Istorie "Augustin Bunea" Blaj în perioada 13 august - 10 septembrie 2017. Vernisajul expoziţiei a marcat şi închiderea oficială a taberei, care s-a desfăşurat într-un cadru festiv, ce a reunit artiştii participanţi, critici de artă, oficialităţi locale şi amatori de artă, duminica trecută, la muzeul blăjean. A XXI-a ediţie a Taberei de pictură şi sculptură "Ioan Inochentie Micu Klein" Blaj a avut loc în perioada 1-13 august 2017 şi a fost organizată de Primăria şi Consiliul Local Blaj.
 • Blaj: opt străzi de pe Hulă şi din Tiur, modernizate şi reabilitate complet; alte două loturi de străzi sunt la licitaţie

  Primăria Municipiului Blaj anunţă încheierea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a străzilor Inochentie Micu Clain, Horea şi Cloşca, din cartierul Hula, precum şi a cinci străzi din localitatea componentă Tiur. Valoarea totală a investiţiei a fost de 2,1 milioane lei (fără TVA), iar recepţia finală va avea loc la sfârşitul lunii august. Alte două loturi de străzi se află în procedură de licitaţie, lucrările urmând să demareze anul viitor.
 • Locuri de muncă la Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească

  Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească anunţă organizeazarea concursului de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a functiei publice de executie vacante, de consilier clasa I, grad profesional superior, birou analize, din cadrul Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii şi Igiena Vinului Valea Călugărească – Filiala Blaj, post cu locaţie în Blaj, str. Georghe Bariţiu, nr. 2, judeţul Alba.

 • Blaj: noul birou parlamentar al deputatului Claudiu Răcuci, la sediul PNL din strada dr. Vasile Suciu

  Blăjenii şi locuitorii din Zona Târnavelor care au diverse probleme de semnalat se pot adresa acum Biroului Parlamentar al deputatului liberal Claudiu Răcuci. Acesta este situat pe strada dr. Vasile Suciu, nr. 4 şi este deschis în fiecare zi lucrătoare, de luni până vineri, între orele 10.00 - 16.00. Tot aici vă puteţi înscrie la audienţele pe care la va acorda deputatul blăjean Claudiu Răcuci, iar în măsura posibilităţilor, problemele ridicate de cetăţeni vor fi soluţionate.