Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Ştiri

 • Blaj: fără apă potabilă, luni 21 august, în zona străzilor Eroilor, Gării, Gheorghe Doja şi Iacob Mureşianu

  SC Apă CTTA Alba S.A - Sucursala Blaj anunţă că luni, 21 august, între orele 09.00 - 16.00, va sista furnizarea apei potabile în municipiul Blaj, pe străzile Eroilor, Iacob Mureşianu, Gheorghe Doja (între str. Republicii şi str. Avram Iancu) şi str. Gării (blocurile 40 şi 41), în vederea executării unor lucrări de înlocuire de urgenţă a unui tronson, cu lungimea de circa 40 metri, din conducta de distribuţie a apei de pe str. Gheorghe Doja, în zona blocului 11. Dupa finalizarea lucrărilor şi repunerea reţelei de distribuţie sub presiune, este posibil să apară creşteri ale turbidităţii apei, în acest sens urmând a se lua toate măsurile necesare pentru aducerea acesteia în limitele parametrilor de calitate.
 • Blaj: voluntari internaţionali la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”

  Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, împreună cu organizația internațională de leader tineri AIESEC, vă așteaptă la proiectul DISCOVER. Deschiderea va avea loc marţi, 22 august, la ora 10.00, la Colegiul Național. Proiectul DISCOVER se va desfasura în perioada 22 august - 17 septembrie, având ca scop principal dezvoltarea comunității prin derularea unor activități educaționale și multiculturale organizate de voluntari internaționali pentru elevii de toate vârstele din Blaj și comunitățile învecinate. Nu uitați să vă înscrieți cât mai repede, locurile fiind limitate.
 • Blaj: marţi, 15 august, tradiţionalul pelerinaj la Sanctuarul din Cărbunari, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

  Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Protopopiatul Român Unit - Blaj, vă invită marți, 15 august 2017, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, să luați parte la tradiţionalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj). Marţi, plecarea spre Cărbunari va avea loc la ora 08.00, din faţa Catedralei Arhiepiscopale. De la ora 10.00, la Sanctuarul închinat Fecioarei Săracilor, se va oficia Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de Preasfințitul Episcop Claudiu, ce va fi urmată de Paraclisul Maicii Domnului.
 • Blaj: Tabăra Internaţională de Artă "Inocenţiu Micu Klein" la final - GALERIE FOTO

  Peste 70 de lucrări realizate de artiştii prezenţi la ediţia din acest an a Taberei de pictură şi sculptură "Ioan Inochentie Micu Klein" Blaj sunt expuse la Muzeul de Istorie "Augustin Bunea" Blaj în perioada 13 august - 10 septembrie 2017. Vernisajul expoziţiei a marcat şi închiderea oficială a taberei, care s-a desfăşurat într-un cadru festiv, ce a reunit artiştii participanţi, critici de artă, oficialităţi locale şi amatori de artă, duminica trecută, la muzeul blăjean. A XXI-a ediţie a Taberei de pictură şi sculptură "Ioan Inochentie Micu Klein" Blaj a avut loc în perioada 1-13 august 2017 şi a fost organizată de Primăria şi Consiliul Local Blaj.
 • Jidvei: cetăţenii pot comanda şi în acest an must, în cadrul campaniei „Vin de casă din must de la Jidvei”

  Jidvei, cel mai mare producător român de vinuri, lansează ediția a III-a a campaniei „Vin de casă din must de la Jidvei”. Pentru al treilea an consecutiv, această inițiativă vine în sprijinul micilor producători și a gospodarilor care doresc să obțină acasă un vin de calitate autentic românesc. Compania Jidvei pune la dispoziția gospodarilor must din soiurile Fetească Regală cu Muscat Ottonel și Sauvignon Blanc, calitatea acestuia fiind garantată prin Declarația de conformitate ce însoțește orice livrare. Cantitatea minimă care poate fi comandată este de 100 de kg, urmând ca după recoltarea strugurilor, cantitățile de must comandate să fie livrate, în condiții optime, în localități din județele Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna și Prahova (până la Comarnic). Perioada de preluare a comenzilor este 10 august – 1 septembrie 2017.
 • Blaj: opt străzi de pe Hulă şi din Tiur, modernizate şi reabilitate complet; alte două loturi de străzi sunt la licitaţie

  Primăria Municipiului Blaj anunţă încheierea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a străzilor Inochentie Micu Clain, Horea şi Cloşca, din cartierul Hula, precum şi a cinci străzi din localitatea componentă Tiur. Valoarea totală a investiţiei a fost de 2,1 milioane lei (fără TVA), iar recepţia finală va avea loc la sfârşitul lunii august. Alte două loturi de străzi se află în procedură de licitaţie, lucrările urmând să demareze anul viitor.
 • Blaj: în perioada 1-13 august 2017 se desfăşoară ediţia a XXI-a a Taberei Internaţionale de Artă "Inocenţiu Micu Klein"

  Marţi, 1 august 2017, a avut loc ceremonia de deschidere a ediţiei din acest an a Taberei Internaţionale de Artă "Inocenţiu Micu Klein" Blaj. Ajunsă la ediţia a XXI-a, tabăra de creaţie, organizată de Primăria Blaj, găzduieşte, pe parcursul a 13 zile, aproximativ 25 de artişti din ţară şi străinătate, care, la sfârşit, vor dona secţiei de artă contemporană din cadrul Muzeului de Istorie "Augustin Bunea" Blaj câte două lucrări. Vernisajul expoziţiei cu lucrările din acest an va avea loc duminică, 13 august, între orele 11.00-13.00, la Muzeul de Istorie "Augustin Bunea" Blaj.
 • Blaj: femeie din Mureş, reţinută pentru furt dintr-un magazin

  O femeie din judeţul Mureş, care locuieşte fără forme legale în Blaj, a fost reţinută de poliţiştii blăjeni, sub acuzaţia de furt. Femeia este acuzată că a sustras suma de 1.040 lei dintr-un magazin specializat în vânzarea de telefoane mobile.
 • Locuri de muncă la Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească

  Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească anunţă organizeazarea concursului de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a functiei publice de executie vacante, de consilier clasa I, grad profesional superior, birou analize, din cadrul Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii şi Igiena Vinului Valea Călugărească – Filiala Blaj, post cu locaţie în Blaj, str. Georghe Bariţiu, nr. 2, judeţul Alba.

 • Blaj: 76,56% promovabilitatea la bacalaureat; eleva Sălcudean Ioana Emilia Carmen a obţinut media 10

  Peste 76% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în zona Blaj au obţinut medii de promovare, conform rezultatelor afişate miercuri. La Centrul de Examinare de la Colegiul "Naţional Inochentie Micu Clain" Blaj, din cei 256 de absolvenţi înscrişi, 196 au promovat examenul de bacalaureat, ceea ce corepunde unei medii de 76,56%. Cum era de aşteptat, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de Colegiul "Naţional Inochentie Micu Clain" Blaj (92,22% promovabilitate), urmat de Liceul Teologic "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj (80%), Liceul Tehnologic "Timotei Cipariu" Blaj (50%) şi Liceul Tehnologic "Ştefan Manciulea" Blaj (49,15%), în timp ce la Liceul Tehnologic Jidvei promovabilitatea a fost zero. Singura medie maximă (10) a fost obţinută de eleva Sălcudean Ioana Emilia Carmen (Colegiul "Naţional Inochentie Micu Clain" Blaj, profilul Ştiinţele Naturii).
 • Blaj: Au început lucrările la Târgul de Animale

  De la începutul lunii iunie la Blaj se desfăşoară lucrările de reamenajare a Târgului de Animale. Autorităţile speră că acestea vor fi finalizate până pe 25 septembrie, la tradiţionalul "târg de ţară al toamnei", când Blajul se va putea mândri cu unul dintre cele mai moderne târguri de acest gen din judeţul Alba.
 • Blaj: noul birou parlamentar al deputatului Claudiu Răcuci, la sediul PNL din strada dr. Vasile Suciu

  Blăjenii şi locuitorii din Zona Târnavelor care au diverse probleme de semnalat se pot adresa acum Biroului Parlamentar al deputatului liberal Claudiu Răcuci. Acesta este situat pe strada dr. Vasile Suciu, nr. 4 şi este deschis în fiecare zi lucrătoare, de luni până vineri, între orele 10.00 - 16.00. Tot aici vă puteţi înscrie la audienţele pe care la va acorda deputatul blăjean Claudiu Răcuci, iar în măsura posibilităţilor, problemele ridicate de cetăţeni vor fi soluţionate.
 • Înscrieri pentru anul universitar 2017/2018 la Facultatea de Teologie Greco-Catolică Blaj

  Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Blaj, din Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, organizează înscrieri pentru anul universitar 2017/2018. Prima sesiune de înscriere are loc în perioada 12-21 iulie 2017, iar cea de-a doua sesiune de înscriere se va desfăşura în perioada 6-15 septembrie 2017.
 • Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj angajează psiholog și kinetoterapeut

  Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj angajează psiholog și kinetoterapeut în cadrul Echipei Mobile de Recuperare Complexă pentru copii și tineri cu dizabilități la domiciliu din județul Mureș cu sediul la Târnăveni
 • Blaj: "Primul meu film documentar", gata de proiecţie! 16 elevi de la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj îşi vor prezenta, sâmbătă, primele filme documentare

  Sâmbătă, 17 iunie, la Centrul Cultural "Iacob Mureşianu" Blaj, începând cu ora 19.00, cei 16 elevi de la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj, care au participat la un atelier de film, îşi vor prezenta producţiile documentare. Atelierul de film pentru liceeni s-a desfăşurat la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj, în perioada 25 mai - 6 iunie 2017, şi a fost organizat de Asociaţia Viracu, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), în parteneriat cu liceul blăjean.
 • Rotary Club Blaj premiază performanța

  Șase elevi de la școlile din Municipiul Blaj (4 elevi de la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj, 1 elev de la Liceul Teologic Greco-Catolic ”Sfântul Vasile cel Mare” Blaj și 1 elev de la Școala Gimnazială ”Toma Cocișiu” Blaj) au fost recompensați de Rotary Club Blaj pentru performanțele foarte bune avute la Olimpiadele Școlare – faza națională.